Haber

AB Liderleri Ukrayna’ya 50 Milyar Avroluk Ek Yardım Konusunda Anlaştı

Avrupa Birliği ülkelerinin başkanları, bugün Brüksel’de düzenlenen Avrupa Konseyi (EUCO) Özel Zirvesi’nde Ukrayna’ya 50 milyar avroluk ek yardım konusunda anlaşmaya vardı. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, yardımı “Kabul Edildi” mesajıyla duyurdu.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Birliği başkanları, Ukrayna’ya 50 milyar avroluk ek yardım konusunda anlaşmaya vardı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadan şu açıklamayla yardımı duyurdu;

“Anlaştık. 27 liderin tümü, AB bütçesi kapsamında Ukrayna için ek 50 milyar Avroluk bir destek paketi üzerinde anlaştılar. Bu, Ukrayna için istikrarlı, uzun vadeli ve öngörülebilir finansman sağlıyor. AB, Ukrayna’ya verilen desteğin liderliğini ve sorumluluğunu üstleniyor; Onun tehlikede olduğunu biliyoruz.”

ORBAN’IN UKRAYNA VE AB’YE YAKLAŞIMI

Geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen Avrupa Zirvesi’nde olduğu gibi bu zirvede de Macar liderin Ukrayna’ya yönelik yardım paketini ‘engelleyeceği’ yönünde endişeler vardı. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, partisi Fidesz’in Kasım 2023’teki kongresinde Ukrayna ve AB’ye ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Önümüzdeki aylarda önemli siyasi çalışmalar yapacaklarını belirten Orban, “Önümüzdeki aylarda bizi önemli siyasi çabalar bekliyor. Avrupa seçimlerine kadar Ukrayna’ya müzakerelerin başlaması konusunda verilen yanlış sözü düzeltmek de bizim görevimiz olacak, çünkü Ukrayna şu anda Avrupa Birliği’nden ışık yılı uzakta.” Yaşlanan bedenin eğilimi gibi, Avrupa Birliği de zayıflıyor. Vücudun bir yeri ağrımaya başlıyor, bu ağrı geçmiyor, alışıyorsunuz. Sonrası gelir, geçmez, alışırsın. Tekrar tekrar alışırsınız ve yavaş ama emin adımlarla hareket kabiliyetiniz azalır, canlılığınız azalır. Bugün Brüksel “Türkiye’de durum bu. Dünya yenilenirken, tazelenirken, ivme kazanırken Brüksel’in Avrupa modeli demode oldu. Yeni rüzgarları yelkenlerimizde yakalayamazsak Avrupa gemimiz ister istemez yavaşlayacak.” dedi.

camelihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu