Sağlık

Abeslang Tweet attı, Pozisyon Değiştirildi!

X hesabından Bingöl Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde doktorların ‘Abeslang’ olmadan hastaları muayene ettiğini duyuran Menderes Özer’in attığı tweet sonrasında yer değiştirildi.

HEP-SEN Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Menderes Özer, Çocuk Acil Servisinde yaşanan ‘Abeslang’ skandalını Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya seslenerek X hesabından duyurdu. Özer, tweetinde, “Sayın Bakanım @drfahrettinkoca, fedakar sağlık ordumuzla her zaman gurur duyuyoruz ama iş bununla bitmiyor. Bingöl Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi doktorlarının bu saatlerde abeslangsız hastaları muayene etmeye çalıştıklarını biliyor musunuz? Bu sadece idari bir sorun değil, bir halk sağlığı sorunudur. “Bunun sorumlusu kim?” o yazdı. Özer’in tweet’inden bir gün sonra hastane yönetimi tarafından görev yeri değiştirildi.

Özer’in tweet’inden bir gün sonra hastane yönetimi tarafından görev yeri değiştirildi.

Sorunları Kim İfade Ediyor, Sorunları Kim Yaratıyor?

HEP-SEN görev değişikliğine sert tepki gösterdi. HEP-SEN’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hep-Sen Merkezi Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Menderes Özer, Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’ndeki hekim arkadaşlarımızın hasta muayeneleri sırasında yaşadıkları mağduriyetleri gündeme getiriyor. Bir gün sonra çalıştığı hastanede görev yeri değiştirildi. Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Samet Tatlı: Kurumunuzun eksikliklerinden siz sorumlusunuz! Merkez Yürütme Kurulu Üyemize yapılan hepimize yapıldı. 4688 sayılı kanundan haberiniz yok mu? Sınavda kullanılan “Abeslang” gibi en temel şartı bile karşılayamıyorsanız bu kurumu nasıl yönetebilirsiniz? Sorunu gündeme getiren mi yoksa sorunu yaratan mı gitmeli?

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğüne sesleniyoruz!

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’ne sesleniyoruz: Hukuka aykırı davranan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi hata yapıyor. Gereği yapılmazsa bu rezalete sessiz kalamayız! “Bütün avukatlarımız ve teşkilatımızla birlikte bunun hesabını soracağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu