Haber

AK Parti Milletvekili Sami Çakır: Yepyeni bir dünyadayız ve yepyeni bir gençlik geliyor

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, “Yepyeni bir dünyadayız ve yepyeni bir gençlik geliyor. Bunu anlamak ve politika yapıcıların bunu anlamasını sağlamak, ortak bir payda bulmanın gerekliliğini ortaya koyuyor.” söz konusu.

gençlik ve SporBakanlığın 2024 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Kurulu’nda görüşülmesi sırasında milletvekilleri görüş ve değerlendirmelerini dile getirdi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Türkiye nüfusunun yüzde 15’inin gençlerden oluştuğunu söyledi.

Bakanlığın gençlere yönelik her türlü çalışmasını önemsediklerini ve takdir ettiklerini belirten Çakır, “Gençlerin eğitim, kültür ve bilgi edinmeleri sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın üstlenip yürütebileceği bir konu değildir. Toplum, aile, çevre ve milli eğitim politikaları gençliği yarına hazırlamanın altyapı merkezleridir.” .” söz konusu.

Milletlerin medeniyetlerini ve kültürel değerlerini genç nesillere aktarabilmelerinin geleceğe yapılabilecek en değerli yatırım olarak kabul edildiğini vurgulayan Çakır, “Yepyeni bir dünyadayız ve yepyeni bir gençlik geliyor. Bunu anlamak ve politika yapıcıların bunu anlamasını sağlamak, ortak bir payda bulmanın gerekliliğini ortaya koyuyor.Ortak, “Paydanın büyüklüğü, bu katma değerde gençliği kucaklamamıza olanak tanıyacaktır.” sözlerini kullandı.

“Türkiye beşeri sermayesiyle büyüyecek bir ülke”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, beyin göçüne karşı gençleri Türkiye’de kalmaya ikna etmenin yollarını aramak gerektiğini söyledi.

Yurt dışına gitmek isteyen gençlere ekonomik motivasyonla yaklaşılması gerektiğini belirten Özlale, şöyle konuştu:

“Her dört gençten üçü özgeçmişlerini zenginleştirmek için beslenmeye istekli. Türkiye’de özellikle 25 yaş altı gençler arasında yoksulluk sorunu var. Bu çocukları mutlaka eğitime ve istihdama yönlendirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin Doğal kaynaklarıyla değil, beşeri sermayesiyle büyüyecek bir ülke. KYK sorunu siyasetin üstündedir “Sorundur. Sayıştay raporları burada bir sorun olduğunu gösteriyor. Halkın çoğunluğu bu yurtlarda büyük eksikliklerin olduğunu söylüyor. Son asansör kazasının denetimlerden kısa bir süre sonra meydana gelmesi ise olayı daha da korkutucu hale getirdi. Bu konuya ciddi bir şekilde yaklaşılması gerekiyor.”

Özlale, borcunu zamanında ödeyenler ile süreyi uzatanlar arasında adaletsizliğe yol açacağına inandığı için KYK borçlarının silinmesine karşı olduğunu belirterek, bu öğrencilerin sosyal sorumluluk çalışması yaparak borçlarını ödemeleri gerektiği görüşünü dile getirdi. projeler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç çiftçilerin ve kadınların kırsala dönmesi ve SGK primlerinin devlet tarafından karşılanması durumunda tarımın gelişeceğine inandığını, bakanlığın bu konuda adım atmasını beklediklerini belirtti.

Ülke genelinde çok sayıda stadyum yapıldığını ancak sahalarda ülke coğrafyasından futbolcunun neredeyse kalmadığını öne süren Gürer, “Bu futbolcular ya yabancı uyruklu ya da Avrupa doğumlu vatandaşlar. Yerli ve milli diyoruz,” dedi. ama Süper Lig’i neredeyse yabancı lig haline getirdik. 90 milyonluk ülkede sadece Arda, “Eğer yükselişinden memnunsak bunda bir tuhaflık var demektir. Bu durumun da gündeme alınması gerekiyor.” dedi.

“Çözümünü yurtdışında arıyorlar”

HEDEP Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Aydın’da bir yurtta meydana gelen asansör kazasının, yurtların fiziki koşullarının yetersizliğini acı bir şekilde ortaya çıkardığını söyledi.

Gençlerin karar alma süreçlerinde ne ölçüde yer alabileceğinin tartışmalı bir konu olduğunu belirten Sayyiğit, “Gençler, bir ülkedeki temel dönüşüm ve dinamizmi ortaya çıkaran yenilik ve değişimin temel aktörleridir. AKP iktidarı. dile getirmeyen, belirlenen sınırları aşmayan makul bir gençlik ideali oluşturmaya çalışıyor. Bu nedenle “Gençlerin sorunları çözülmüyor. Ne yazık ki işsizlik ve geleceksizlik endişesi nedeniyle çözümü yurtdışında arıyorlar.” dedi.

“Donanımlı bir gençlik yetişiyor”

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy amatör sporKulüplerde belli fırsatların bulunduğunu ve bu fırsatların genişletilmesinin başarılı sporcu sayısına olumlu etki edeceğini söyledi.

Hem sporda hem de eğitimde başarılı sporcuların bulunduğunun altını çizen Ersoy, “İnanılmaz derecede başarılı, donanımlı bir gençlik yetişiyor. Bu kadar karamsar bir tablo sunmaya gerek yok. Gençlerimiz kendilerini iyi yetiştiriyorlar. Belki de” Bizden daha iyi bir nesil geliyor. Özellikle profesyonel sporcularla ilgili bir çalışma yapılması lazım.” “Bu sporcuların eş zamanlı eğitimlerini tamamlayabilmeleri için online eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum. Kamp, gezi gibi durumlardan dolayı bu çocuklar çoğu zaman eğitimlerini dondurmak zorunda kalıyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu