Haber

Akşehir’de Sokak Düğününde Silahla Ateş Etmeye Gözaltı

Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen bir sokak düğününde havaya silahla ateş edildiğine dair çok sayıda ihbar alındıktan sonra, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı grupların yaptığı uyarılar dikkate alınmayınca düğün sahibi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, MD isimli şahıs Yeni Mahalle’de sokakta nikah masasına oturdu. Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, nikah sırasında havaya rastgele ateş edildiği yönündeki ihbarlar üzerine nikah sahibini ve düğünde bulunanları defalarca uyardı. Gruplar uyarıda bulunurken düğünde masalarda alkol servis edildiğini de tespit etti. Uyarılara rağmen düğünden havaya ateş açıldı, Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama emriyle düğün mekanına çok sayıda polis ekibi sevk edilerek düğünde hazır bulunanlar ve düğün yapılacak olan düğün salonuna götürüldü. Düğünün sahibi arandı. Yapılan aramalarda masada oturan KD isimli şahsın üzerinde tabanca olduğu tespit edilirken, tabancaya el konuldu. Yapılan kontrolde ayrıca tabancaya takılı şarjör ve şarjörde 15 adet tabanca mermisi ele geçirildi. KD’nin oturduğu masanın altında çok sayıda boş tabanca kovanı olduğunu belirleyen ekipler, boş kovanları da toplayarak el koydu.

Düğünden havaya çok fazla silah sesi geldiği ve düğün sahibinin uyarıları dikkate almadığı için düğün sonlandırıldı. Yapılan alkol testinde düğün sahibi MD’nin alkollü olduğu belirlendi. Gözaltına alınan MD ve KD hakkında genel güvenliği kasten tehlikeye atma hatasından işlem yapıldı.

Polis yetkilileri, sokak düğünü şeklinde yapılan düğünlerde havaya ateş edilmemesi yönündeki uyarılara uyulmaması halinde düğün sahiplerinin gözaltına alınacağını ve nikahın iptal edileceğini bildirdi. – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu