Haber

Antalya Havalimanı’nda Tarihi Eser Taşıyan Turist Yargılanıyor

Antalya Havalimanı’nda yapılan kontrolde bagajında ​​3 tarihi eser olduğu tespit edilen Belçikalı turistin davası 10 yıla kadar hapis cezasıyla başladı.

4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Kim Mike W Mergits ve sanık avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını tercüman aracılığıyla yapan sanık Mergits, Belçika’da hemşire olarak çalıştığını ve erkek arkadaşıyla birlikte eylül ayından bu yana Türkiye’de olduklarını ifade etti.

Daha önce 3-4 kez Türkiye’ye geldiğini belirten sanık, “Ben bu ülkeyi çok seviyorum. O taşları sokakta buldum. Tarihi eser olduğunu bilmiyordum. Zor durumdayım değil mi?” Şimdi Türkçe bilmiyorum. Ülkeme dönmek istiyorum. Pazar günü annemin doğum günü. Bu yüzden ülkeme gitmek istiyorum.” dedi.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katılma talebini kabul eden mahkeme, sanığın adli kontrol kuralı ve yurtdışına çıkış yasağını kaldırarak duruşmayı erteledi.

Antalya’da tatil yaptıktan sonra ülkelerine dönmek için 16 Eylül’de havalimanına gelen Belçikalı iki turist, bagajlarında tarihi eser sayılabilecek 3 adet taş kesiği bulununca gözaltına alındı. Turistlerden Mergits, yurt dışına çıkma yasağı tedbiri kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, arkadaşı ise olayla ilgisinin bulunmadığının belirlenmesi üzerine serbest bırakıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kim Mike W Mergits hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nu ihlal ettiği suçlamasıyla hazırladığı iddianame, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

haber-bozcaada.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu