Haber

Başkan Büyükakın’dan çağrı; İnsani şartlara uygun adımlar atın

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türk Delegasyonu Başkanlığını yürüttüğü 45. Avrupa Konseyi Konseyi Kongresi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı dolayısıyla etkinlik düzenledi. Kongre Lideri Marc Cools ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz’ın katıldığı etkinlikte kongre üyelerine hitaben yaptığı konuşmada dünyaya seslenen Önder Büyükakın, “Ukrayna ve Filistin’de çocuklar ve kadınlar çok zor koşullar altında. Şehirlerin altyapılarına saldırıyorlar. Sorumsuz hükümetleri insani şartlara uygun adımlar atmaya davet ediyorum” dedi.

 

ATATÜRK VE DOSTLARI anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kongrenin fuaye alanında düzenlenen etkinlikle kutlayan Lider Büyükakın, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve dostlarını bir kez daha anan Önder Büyükakın, “Türk heyetinin başkanı olarak sizleri selamlıyorum. Etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlediğimiz bu etkinlikten 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için büyük emek ve fedakarlıklar yapmışlardı. “Bu etkinlik vesilesiyle bir kez daha anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını anıyoruz” dedi.

 

ÇOCUKLAR VE KADINLAR

Önder Büyükakın, Ukrayna ve Filistin’de yaşanan olaylara değinerek, “Bu vesileyle dünyadaki bazı konulara değinmek istiyorum. Özellikle sivilleri etkileyen konular. Çocukları ve kadınları ilgilendiren konular. Ukrayna’da ve Filistin’de tüm saygın insanlar var. Hükümetlerin sorumsuz saldırılarına maruz kalıyorlar. Şehirlerin altyapılarına saldırıyorlar. Ukrayna ve Filistin’de kabul edilmesi oldukça zor koşullar var. Bu nedenle sorumsuz hükümetleri insani koşullar konusunda hukuka uygun adımlar atmaya çağırıyorum.” .

 

PORTEKİZ HEYETİ İLE ANLAŞMA

Öte yandan Avrupa Kongresi 45. Genel Konseyi’nde Portekiz Heyeti ile iş birliği ve dayanışma anlaşması imzalandı. Lider Büyükakın, Türk Heyet Lideri olarak işbirliği ve dayanışma protokolünü imzalayan Portekiz Heyet Lideri ve heyetine teşekkür ettiğini vurguladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu