Haber

Başkan Büyükkılıç’tan bilişim sektörüne “akıllı şehir” istişareleri

Mehmet Uzel / KAYSERİ (İGFA) –Akıllı şehircilik konusundaki çalışmalarıyla Türkiye’nin önde gelen belediyeleri arasında yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin konforuna ve güvenliğine katkı sağlayacak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir gelecek bırakacak teknoloji alanında da çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki Kayseri Mutfağı’nda bilişim alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileriyle bir araya geldi.

Teknolojinin son durumu, akıllı şehir uygulamaları gibi birçok konuda istişarelerde bulunan Lider Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, gençlerin ve çocukların kucaklayacağı bir şehrin nasıl yaratılacağı anlayışıyla gece gündüz çalıştıklarını belirterek, günün koşullarına uyarak, teknolojiyi göz ardı etmeden hizmet verdiklerini.

Büyükkılıç, 1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin Kayseri’ye yakıştığını belirterek, “Yaklaşık 1 milyon metrekaresi yeşil alan, geri kalan alanlar ise farklı aktivitelerin verildiği ve ilçe halkına hitap edecek bir yer. tüm yaş grupları. Şehrin merkezinde, Erciyes Üniversitemizin karşısında, ulaşımı kolay bir yer. Hafta sonu dolu dolu geçti. Erciyes’imiz de ayrı bir önem taşıyor. Bu yerlerin ayrı bir önemi var” dedi.

Yerel yöneticiler olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarını belirten Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok şükür Türkiye’miz güzel bir yolda ilerliyor, teknoloji konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yapma iradesini gösteriyor ve ülkemiz savunma sanayinde iyi bir noktaya doğru ilerliyor. Bu gelişmelerin yanı sıra biz yerel yöneticiler olarak üzerimize düşenin fazlasını yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Önerilerinize, desteğinize ve değerli görüşlerinize her zaman ihtiyacımız olduğunu paylaşarak ekibimizle birlikte çalışmak isteriz. “Ticaret Odamızda, Teknoparklarımızda, üniversitelerimizde, kamu kurumlarımızda, özel birimlerimizde herkesin yaptığı güzel çalışmalar var.”

“BİR BÖLÜM ÇERÇEVESİNDE GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPTIK VE YAPIYORUZ.”

Yeni dönemde Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı kuracaklarını hatırlatan Büyükkılıç, “Bu anlayışla şehri bir bütün olarak ele alalım ve sahiplenelim. Kayseri Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyelerimiz akıllı şehir bağlamında kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bir departman çerçevesinde gerekli çalışmaları yaptık, yapıyoruz ve bu alanda ilerleyelim diyoruz. “Görüşlerinize açığız” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen heyelana da değinerek, yer altında mahsur kalan 9 kişiye ulaşılabilmesi için dua ederek dua etti.

6 Şubat depremlerini hatırlatan Büyükkılıç, “50 bin can kaybı oldu, Allah rahmet eylesin. Merhamet örneği olan hayırsever ve fedakar kardeşlerimiz olan yürekli Kayseri halkı bizim gururumuz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi onurlandırarak şükranlarını sundu. “Ya Rabbi, bizlere birlik, beraberlik ve sevgimizi bozmama, bir sorun olduğunda paylaşımcı hareket etme yeteneği ver” dedi.

Depremin ardından bölgede görev alan ve şu anda Erzincan Valisi olarak görev yapan Hamza Aydoğdu’nun deprem bölgesindeki çalışmalar sırasındaki sözlerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu: ‘Bir insan zor durumda kaldığında, ihtiyaç içinde olduğunda, aklına gelen ilk isim aradığı kişidir. Liderimiz Memduh Büyükkılıç bizim için böyle bir insandır. Ne zaman arasak ya da bir şeye ihtiyacımız olsa hiç tereddüt etmedi. “Kendi payına düşenden fazlasını yaptı” dedi.

Teknpark Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, değerli ve keyifli bir organizasyon olduğunu, Büyükşehir Belediyesi ile ortak faaliyetler düzenlemeye devam edeceklerini belirtirken, Teknpark’ta faaliyet gösteren firmanın yetkili bilgisayar mühendisi Murat Yıldız da Önder Büyükkılıç’a yardımlarından dolayı teşekkür etti. böyle bir fırsat. .

BİLİŞİM DALINI HEYECANLANDIRAN PROJE: AKILLI ŞEHİRLEME DAİRE BAŞKANLIĞI

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Akıllı Şehircilik Dairesi Başkanlığı ile ilgili verdiği güzel haberin bilişim branşı için oldukça heyecan verici olduğunu vurgulayarak, böyle bir organizasyondan dolayı şükranlarını dile getirdi.

Türkiye Bilişim Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Yıldırım, bu toplantı sayesinde Kayseri’nin bilişimde de var olduğunu göstermek istediklerini ve birçok firmayla tanışma fırsatı bulduklarını söylerken, Oğuz Memiş ise 37 yıldır bu sektörde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Kayseri’de bilişim sektöründe birçok firmanın bulunduğunu ifade etti. Fethettiği bir şehir olduğunu anlattı.

Bu değerli toplantıda Başkan Büyükkılıç’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Yaylagül eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu