Haber

Belarus Güvenlik Konseyi: ülkenin askeri potansiyeli yaklaşık bir buçuk milyon kişidir

Belarus Güvenlik Konseyi Devlet Sekreteri Alexander VolfovicDevlet televizyonu Belarus-1’e yaptığı açıklamada, ülke büyük bir durumda olursa askeri teşkilatlardaki insan sayısının bir buçuk milyon civarında olacağını belirtti.

Volfovic, “Sıkıyönetim ilan edilmesi ve ekonominin savaşa girmesi durumunda devletin silahlı kuvvetleri değil, askeri müesses nizam kurumları yaklaşık bir buçuk milyon kişiye ulaşacaktır.”dedi ve devam etti:

Ancak bunun yanı sıra asayişin sağlanması, çete unsurlarıyla sahada mücadele, yağma, sabotaj ve keşif gruplarıyla mücadele alanlarında başta İçişleri Bakanlığı yetkilileri olmak üzere sahada yardım sağlamak üzere halk milisleri görevlendirilecek. .”

Belarus’ta yakın zamanda çıkarılması planlanan halk milisleri yasasının vatandaşların imkanlarını ve ülkeyi savunma istekliliklerini meşrulaştıracağını vurgulayan Volfovic, söz konusu maddenin kabul edilmesi kararının tam zamanında alındığını vurguladı. karmaşık askeri ve siyasi durum, Beyaz Rusya’nın maruz kaldığı zorluklar ve riskler.

nurhakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu