Ekonomi

Biden fazla mesai hakkını daha fazla çalışana genişletiyor

Biden yönetimi Salı günü, Amerika Birleşik Devletleri genelinde tahmini 4 milyon maaşlı çalışanın faydalanabileceği, fazla mesai ücreti uygunluğuna ilişkin önemli bir genişleme duyurdu. Bu yeni kural, yıllık 58.600 $’a kadar ya da haftalık 1.128 $’dan az kazanan çalışanların haftada 40 saatten fazla çalıştıklarında fazla mesai ücreti almalarını zorunlu kılıyor.

Bu hamle, Obama yönetimi sırasında belirlenen ve daha sonra mahkemede geçersiz kılınan bir önceki kuralın hükümlerini aşıyor. Fazla mesai ücretine uygunluk için mevcut maaş eşiği, Trump yönetimi altında uygulanan 2020 kuralı ile yılda yaklaşık 35.500 $ olarak belirlenmişti.

Bu eşik, emek savunucuları ve birçok Demokrat yetkili tarafından fazla mesai ücretinden yararlanabilecek işgücünü yeterince kapsamadığı gerekçesiyle eleştirildi.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın bu güncellemesi, fazla mesai tazminatının koruma ve faydalarını Amerikan işgücünün daha geniş bir kesimine yaymayı amaçlayan ücret düzenlemesinde önemli bir değişimi temsil ediyor.

Bu değişikliğin, önceki eşiğe göre ek ücret almadan fazladan saat çalışması gerekebilecek maaşlı çalışanlar üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor. Yeni kural, Biden yönetiminin ücret eşitsizliklerini ele alma ve işçi haklarını geliştirme çabalarının bir parçasıdır.

Bu kuralın uygulanmasıyla birlikte, işverenlerin güncellenmiş fazla mesai ücreti gerekliliklerine uymak için bordro sistemlerini ayarlamaları gerekecektir. Bu ayarlama, daha fazla sayıda ABD çalışanının standart 40 saatlik çalışma haftasının ötesinde çalıştıkları saatler için ücret almalarını sağlayacaktır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu