Haber

Bin kişinin hayatını kaybettiği bölgede kentsel dönüşümü engelleyen muhtardan utanmaz açıklama!

Hatay’ın İskenderun İlçesi sınırları içerisinde yer alan Meydan Cumhuriyet, Numune, Pınarbaşı, Esentepe ve Modernevler Mahallelerinde 786 bin metrekarelik alanlar, 16 Eylül 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kuruldu. “Riskli Bölge”duyruldu.

İskenderun Körfezi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Yenileme, İmar ve Kamulaştırma Derneği, radikal sol örgütler ve muhtarların öncülüğünde bazı vatandaşlar, onaylanan imar planı değişikliklerini ve riskli alanlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararını Danıştay’a getirdi.

Danıştay 14. ve 6. Dairelerinin askıya alma kararının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen bölgedeki yapıların büyük çoğunluğunun yığma yığma ve 1-2 katlı yapılar olduğu, ve bu yapıların özellikleri yeterli değildir. “kötü”Ve “orta”Olağanüstü hâlde olduğunu ve afet durumunda can ve mal kaybı riskinin olduğunu belirterek kentsel dönüşümün devam edebilmesi için davayı temyiz etti ancak karar değişmedi.

O MAYTAR’DAN PİŞKİN AÇIKLAMASI

2018 yılında Danıştay İdari Dava Daireleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın itirazını reddedince kentsel dönüşüm durdurulmak zorunda kaldı.

Asrın felaketinin ardından 5 mahallede yıkılan 185 bina bini aşkın vatandaşa mezar oldu. Kentsel dönüşüme itiraz ederek yargıya taşıyan kümenin başındaki İskenderun Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş cesur açıklamalarda bulundu.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Muhtar Güneş ise sessiz kaldı. güneş sadece “Haklarımızı çok ciddi kaybediyorduk. O yüzden itiraz ettik. Konuşmak istemiyorum.”söz konusu.

NE DEDİ?

Güneş, 2022 yılında yaptığı açıklamada, “Mahallemiz 2013 yılında bakanlar kurulu kararı ile riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüme dönüştürüldü. Meydan mahalle muhtarı olarak Danıştay’ın 14 dairesine konaklama nedeniyle dava açtım. 2015 yılında icra

Yaklaşık 5 yıl süren dava sonucunda Danıştay lehimize karar vererek yürütmeyi durdurdu ve kentsel dönüşümü iptal etti.

Mahallemiz bakanlar kurulu kararı ile kentsel dönüşüme dönüştürüldü. Meydan mahalle muhtarı ve İskenderun Meydan Mahalle Yardımlaşma Derneği Lideri olarak ilçemizin durumunu anlatıp düşüncelerimi sundum ve belediye başkanımız ve milletvekilimizin uzun uğraşları sonucu Meydan ilçemiz ayağa kalktı. bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli bölgeden uzaklaştırıldı.dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu