Haber

BioNTech, kanser aşısı için İngiltere Sağlık Bakanlığı ile ortak olacak

Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Hizmetler Departmanı bugün, mRNA tabanlı bir kanser aşısı için BioNTech ile ortaklık kuracağını duyurdu. Katılımla birlikte 2030 yılına kadar İngiltere’de 10 bin kanser hastasının, açılacak araştırma geliştirme merkezleri aracılığıyla mRNA bazlı kişiye özel kanser aşısı içeren tedavi göreceği belirtildi.

Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Hizmetler Departmanı, “İşbirliği, yeni bir araştırma ve geliştirme merkezi aracılığıyla 2030 yılına kadar İngiliz hastalara 10.000 kişiselleştirilmiş tedavi sunmayı hedefliyor. Yeni ortaklık, kanser ve bulaşıcı hastalık aşıları için kişiselleştirilmiş bağışıklık tedavisi klinik deneylerini hızlandırmaya yardımcı olacak.” bugün bir açıklamada. .

İngiltere Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Steve Barclay ile BioNTech arasında imzalanan ve ‘tarihi’ olarak nitelendirilen ‘tarihi’ mutabakat zaptı’nın detaylarına göre kanser hastaları, kanser gibi kişiselleştirilmiş mRNA tedavilerini araştıran klinik araştırmalara erken erişim sağlayabilecek. aşılar ve her aşı hastaya özel olacaktır. Bakanlık, ilk klinik denemelerin en erken bu yılın Ağustos ayında başlayacağını vurguladı. SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GELİŞTİRMELERİ İÇİN 20 MİLYAR Pound Ayrıldı Sağlık Bakanı Barclay, katılımla ilgili şunları söyledi; “Kanser tespit edildiğinde meme, akciğer ve pankreas kanseri dahil olmak üzere mümkün olan en iyi tedaviler mümkün olan en kısa sürede verilecektir. BioNTech, Covid-19 aşısında dünyaya liderlik etmeye yardımcı oldu ve bilimsel ilerlemeye, yeniliğe ve en son bilimsel teknolojiye olan bağlılığımızı paylaşarak onları kanser aşıları konusunda işbirlikçi bir katılım için mükemmel ortaklar haline getirdi. Geliştirme harcamalarını yılda 20 milyar Sterlin’e çıkarma taahhüdüne dayanıyor ve Birleşik Krallık’ın, yenilikçi şirketlerin araştırmaya yatırım yapması, yeni tedavileri denemesi ve hastaları daha etkin bir şekilde tedavi etmesi için dünyanın en çekici yerlerinden biri olmaya devam ettiğini gösteriyor.”PROF DR UĞUR ŞAHİN 😀 Anlaşma ile bioNTech’in İngiltere’de araştırma ve geliştirme merkezleri ve ofisleri açacağının altı çizilirken, BioNTech Kurucusu ve CEO’su Prof Dr Uğur Şahin katılımla ilgili olarak şunları söyledi: “Ulusal Sağlık Servisi (NHS), akademi, düzenleyici kurum olarak ajans ve özel sektör örnek teşkil edecek bir şekilde birlikte çalışıyor, Birleşik Krallık Kovid-19 aşılarını bu kadar hızlı bir şekilde başarıyla teslim etti ( Bu anlaşma, COVID-19 salgınından alınan derslerin sonucudur. tek hedef, kısayollar kullanılmadan ilaç geliştirme hızlandırılabilir.Bugünkü anlaşma, kanser hastaları için bire bir yapmaya kararlı olduğumuzu gösteriyor.Hedefimiz 20 yılı aşkın süredir . Uzun süredir araştırdığımız teknolojileri kullanarak bağışıklık tedavileri ve aşıların gelişimini hızlandırmak. İşbirliği, dünya çapında yüz milyonlarca insanı topluca etkileyen çeşitli kanser türlerini ve bulaşıcı hastalıkları kapsayacak. Başarılı olursa, bu işbirliği hastalar için sonuçları kolaylaştırmaya ve dünya çapında BK ile bulaşıcı hastalıklara karşı yenilikçi aşılar geliştirmeye yardımcı olacaktır. Aynı zamanda, kansere karşı bağışıklık terapileri paketimize erken erişim sağlama potansiyeline de sahip.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu