Haber

Bolu’da 14 yıl sonra stadyumda bayram coşkusu

BOLU’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı, 14 yıl aradan sonra Atatürk Stadı’nda coşkuyla kutlandı. 15 bin kişinin katıldığı kutlamada 1923 kişi ‘Harmandalı’ çaldı ve komandoların yürüyüşü alkış aldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı Bolu’da coşkuyla kutlandı. Bolu Atatürk Stadı’nda 14 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen kutlamalara yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı. Stadın tamamı Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle kutlamaya gelen vatandaşlarla doldu. Program, Vali Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu 2’nci Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çelik’in vatandaşlarla dolu tribünleri selamlamasıyla başladı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programın açılış konuşmasını Vali Erkan Kılıç yaptı. Konuşmanın ardından kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterisi düzenlendi. Daha sonra Bolu Mehteran grubu marşlar söyledi. Kutlama programı iki ilkokul çocuğunun zeybek gösterisiyle devam etti.

Kutlamalar kapsamında 1923 yılında Cumhuriyetin ilanına özel bir gösteri hazırlandı. Cumhuriyetin 100. yılında 1923 kişiyle Harmandalı oyunu oynandı. Katılımcıların alkışları eşliğinde yaptığı Harmandalı büyük beğeni topladı.

14 yıl sonra Atatürk Stadı’nda düzenlenen kutlamaya okullardan, sporculardan ve komandolardan oluşan kortej de katıldı. Sis bombalarıyla yürüyen Bolu 2’nci Tugay Komutanlığı komandoları vatandaşlar tarafından alkışlandı. Tüm stadyum, Türk bayraklı komandoların, okulların ve sporcuların geçişine eşlik etti.

bekillihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu