Haber

Deprem sonrası kaybettikleri kedileri ‘Tarçın’a 29’uncu gününde kavuştular

KAHRAMANMARAŞ’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından kızı Sude Kayı (19) ile birlikte Muğla’nın Bodrum ilçesine Hatay İskenderun’dan gelen Ceylan Altun (45), birlikte oldukları ‘Tarçın’ adlı 6 yaşındaki kedisiyle bir araya geldi. felaket sırasında kayboldu. Tarçın’ı buldukları için çok mutlu olduklarını dile getiren Altun, “Bir canım orada kaldı. Artık bir aile olduk.”

Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen depremlerin ardından Ceylan Altun ve kızı Sude Kayı, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki evlerinde yakalandı. Beş katlı binanın birinci katında oturan aile panik içinde dışarı çıkarken, ‘Tarçın’ isimli kedisi evde kaldı. Altun, depremin ardından Tarçın’ı bulmak için ağır hasarlı binaya girdi ancak kediye ulaşamadı. Altun, durumu hayvanseverlere ve hayvan koruma derneklerine de bildirdi. Titreyen bölgede bulundukları süre boyunca Tarçın’a ulaşmaya çalışan aile, sonuca ulaşamadı. Altun ve kızı, 10 Şubat’ta Muğla’nın Bodrum ilçesinde stajyer avukat olan kızı Cemre Kayı’nın (24) yanına geldi. Tarçın bulmak için evin çevresindeki iş sahiplerinden destek isteyen Altun, Tarçın’a ulaşmak için iletişimi sürdürdü. . Altun, 2 Mart’ta temel ihtiyaçlarını karşılamak için Bodrum Gençlik Merkezi’ne geldiğinde iş yeri sahibi kendisiyle iletişime geçerek Tarçın’ın bulunduğunu bildirdi. İnsani Yaşam Derneği gönüllülerinin desteğiyle İskenderun’dan getirilen tarçın bugün Bodrum’a getirildi. Depremzede aile, depremin 29. gününde Tarçın’a kavuştu.

Tarçın’ın kendisine 8 aylıkken Ukrayna’daki bir arkadaşından hediye aldığını belirten Ceylan Altun, “Deprem olduğu sırada kucağımda Tarçın ile salonda oturuyordum. Başladı, Tarçın’ı alıp Sude’nin odasına koştum.Bu arada Tarçın elimden kaçtı.Dışarıya elektrik attık.Bina hasarlı olduğu için içeri giremedik.2 gün sonra bina hasar görmesine rağmen umutla içeri girdik. Tarçın bulmak için ama hiçbir yerde bulamadık.Birkaç gün sonra gittiğimizde hala oradaydı ama yaşadığını hissettik.Tarçın bulmak için mekan sahiplerinden destek istedim. Künefeci Furkan eve taze mama bıraksın diye.Furkan aradı o gün Tarçın bulduğunu söyledi.İnsani Yaşam Derneği gönüllülerinin koordinasyonuyla Tarçın aldık.Kızlarım ders çalıştığı için Tarçın aldık.Tarçınla vakit geçiriyordum. Tarçınla yatıp Tarçınla uyanıyordum. N. Çocuklarımdan çok benimle vakit geçiren bir bebek. Ruhlarımdan biri orada kaldı. Artık bir aile olduk, artık bütünüz” dedi. Hep aklımızdaydı. Hatta deprem olurken Tarçın’ı alıp evden çıkarmaya çalıştık. Korktu ve kaçtı. 24 gün boyunca her yerde Tarçın aradık. Durumu hayvanseverlere ve hayvan koruma derneklerine bildirdik. Sonunda bulundu ve çok mutluyuz.”

hafik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu