Yaşam

Depremde hayatını kaybedenler anısına türküler seslendirildi.

Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun şef Ali Hikmet Gökçen yönetiminde sahne aldığı konserde, 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler türkülerle anıldı.

Gaziemir Belediyesi kursiyerlerinden oluşan Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, yıl sonu konserinde seyirciyle buluştu. Şef Ali Hikmet Gökçen’in yönettiği konserde sahne almanın heyecanını yaşayan topluluk, koro ve solo türküleri seslendirerek müzikseverlerin gönlünü çalmayı başardı ve seyircilerden tam not aldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Belediye Başkanı Halil Arda’nın katıldığı konserde 10 ilde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler anısına türküler söylendi. Salonu dolduran Gaziemirliler, koronun seslendirdiği şarkılar ile duygulu anlar yaşadı. Konser, koronun “Maraş’tan Haber Var” şarkısını söylemesiyle sona erdi.

“Mücadeleye devam edeceğiz”
Konserin sonunda sahne alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Şef Ali Hikmet Gökçen’e hatıra objesi takdim ederken, “Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinde kaybettiğimiz 50 bin 783 canımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. , saygı ve rahmetle. Her biri profesyonel sanatçı arayışında olmayan koro sanatçılarımızı tebrik ediyor, şefimiz Ali Hikmet Gökçen’e teşekkür ediyorum. Gaziemir kültür, sanat ve sporla gelişiyor dedik ve 4 yıldır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kültür ve sanatı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Önder Arda, seçim sonuçlarına değinerek, “Bu ülkenin kaderini bu ülkeden göç edenler ve bu ülkeye göç edenler belirledi. Bunu hak etmiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan asla ayrılmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

pamukovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu