Haber

Depremzedelerimize Yardımlar Devam Ediyor

Daveti üzerine çığ gibi büyüyen yardım kampanyasıyla deprem bölgelerine 43 tır ve TIR yardım malzemesi gönderen Çorlu Belediyesi, kente gelen depremzedelerimize yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Depremin ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un başlattığı yardım kampanyası davetini hızla pekiştiren Çorlu halkının yaptığı yardımlar, kısa sürede tasnif edilerek, belediyenin de desteğiyle tır ve TIR’larla deprem bölgelerine gönderildi. belediye çalışanları, gönüllüler, ÇBSK ve CBFK sporcuları.

Çorlu halkı kenetlendi

Kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve şirketlerin yoğun desteğiyle yardım için birleşen Çorlu halkı ve Çorlu Kaymakamlığı; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, deprem bölgesine ekmek, su, battaniye, giyecek, mama, mama, hijyen malzemesi, ısıtıcı, soba, çadır, seyyar tuvalet, jeneratör, ilaç ve odun gibi çok sayıda yardım malzemesinin gönderildiğini belirtti. Üretimi devam eden seyyar tuvaletlerin de kademeli olarak gönderileceğini söyledi.

“Dayanışma Kampanyamız Devam Ediyor”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, deprem bölgelerine yapılan yardımların yanı sıra Çorlu’ya gelen 3 bini aşkın depremzedenin ihtiyaçlarına yönelik yardımların devam ettiğini belirterek, yardımların çatısı altında faaliyet gösteren Sevgi Çarşısı aracılığıyla yapıldığını söyledi. Atatürk Şehir Enstitüsü Halk Yardım İşleri Müdürlüğü, Çorlu halkının desteğiyle devam ediyor. “Deprem sonrası Çorlu’ya gelen vatandaşlarımıza en kısa sürede yardımcı olabilmek adına ilk günden itibaren başlattığımız dayanışma kampanyamıza destek veren Çorlu halkına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. .

473 ev eşyasının yanı sıra Sevgi Çarşı’mıza başvuran 700’den fazla aileye gıda kolisi, konut dokuma ve hijyen paketi, 2.500’den fazla vatandaşımıza ise giyecek yardımında bulunduk. Ayrıca talep eden birçok vatandaşımıza aşevinden yemek hizmeti sunuyoruz.

“Birebir Görüşmeler Yaptık”

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde bir misyonla sosyologlarımız aracılığı ile ilimize gelen misafirlerimizin hak yardımlarını ulaştırabilmek için taleplerini değerlendirmekteyiz. Bugüne kadar yaklaşık 300 aileyi ziyaret etme ve 1.300 depremzede ile birebir görüşme fırsatı bulduk. Müzakereler sonucunda yardımlarımızı koordine ederken, afetin manevi etkilerini de destekleyecek adımlar attık.

“Mutlu Birey, Huzurlu Toplum” Projesi Hayata Geçiyor

Bu vesileyle çok önemsediğimiz “Mutlu Birey, Huzurlu Toplum” projemizi hayata geçiriyoruz. Projemiz kapsamında ilimizde görev yapan psikologlarla gerçekleştirdiğimiz toplantıların ardından depremzedelerimize destek olmak için gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşanan acıyı unutmak elbette mümkün değil. Biz sadece bu acıları yaşayan değerli vatandaşlarımıza yardımcı olmak için çalışıyoruz. İstekli psikologlarımız aracılığıyla beyin sarsıntısından etkilenenlere bilimsel çerçevede hızlı ve etkin bir şekilde katkıda bulunabilmeyi önemsiyoruz. Bu kapsamda son aşamaya getirdiğimiz destek birimimizi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Siz değerli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için tüm kurumlarımızla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.

“Deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, yaralı vatandaşlarımıza ve milletimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu