Haber

Efsane pehlivan Yaşar Doğu mezarında anıldı

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 62. yılında kabri başında anıldı.

Cebeci Askeri Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı Fezair Tatlıdil, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli güreşçi Ahmet Ayık katıldı. Spor Hizmetler Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, Prof. Yaşar Doğu’nun oğlu. Dr. Gazanfer Doğu, antrenörler, genç güreşçiler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde federasyon adına konuşan Fezair Tatlıdil, “Yaşar Doğu Türk sporu için önemli bir figür. Ahlaki ve sportif anlamda örnek alınması gereken müstesna bir isim. Dolayısıyla federasyon olarak gençlerimizi bu yönde yetiştirmeyi ve nice Yaşar Doğulular çıkarmayı hedefliyoruz.” elimizden geleni yapacağız.” sözleri kullanıldı.

Efsane güreşçinin oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu anma töreninde genç güreşçilere, “Sevgili gençler Yaşar Doğu’yu okuyun ve anlamaya çalışın. Manevi değerleri, milliyetçiliği ve inançlı tavrı onun Türkiye’de bu başarıları elde etmesini sağladı. . Umarım sizler için bir ışık ve yol gösterici olur. Lütfen öğrenmeye çalışın.” sözleriyle.

Yaşar Doğu’nun öğrencilerinden Türkiye Güreş Vakfı Başkanı Ahmet Ayık, “Yaşar Hoca’yı burada anlatmaya zaman yetmez. Onun sporcu, antrenör ve yönetici olarak başarılı çalışmalarını burada anlatarak bitiremeyiz. örnek şampiyon, sporcu, teknik direktör. Işık olsun. Emeği geçen herkese camiamız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Dünya şampiyonu eski milli güreşçi Selçuk Çebi de Yaşar Doğu’yu rahmetle anarak şunları söyledi:

“Yaşar Doğu gerçekten Türk sporunu en iyi şekilde temsil etmiş ve çok değerli şampiyon güreşçiler yetiştirmiştir. Türk sporunda hep şampiyon olmak zordur, orada kalmak daha da zordur. En zoru o şampiyonlukları taşımaktır. karakteriyle büyük bir şampiyon.Genç pehlivanlarımız buradalar.Gençlerimizin örnek aldıkları kişiler arasında yer almaları, Yaşar Doğu’nun, Ahmet Ayık’ın ve şampiyonların hep ne kadar olacağının geleceğine dair umutlarımızı canlı tutuyor. Genç kardeşlerimize de teşekkür etmek istiyorum.”

Anma töreninde konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu