Haber

Ereğli’de yaptığı konuşmada Konya’yı ülke yapan Kılıçdaroğlu, sosyal medyada gündem oldu

Millet İttifakı Başkan Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte çalışarak ülkeye barış ve adaleti getireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, tarımsal üretimden bahsederken Konya’yı Hollanda’ya benzeterek, “Konya Hollanda’dan büyük bir ülke. Toprak olarak Hollanda’dan büyük bir ülke” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Ereğli ilçesinde düzenlenen Milli Buluşma programına katıldı. Ereğli Atatürk SporSalonda düzenlenen toplantıda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte çalışarak ülkeye barışı getireceklerini belirterek, “Bu ülkeye adaleti getireceğimize dair size bir sözümüz var. Adalet sadece mahkeme salonlarında olmaz. Adaleti hayatımızın her alanında gerçekleştirmek zorundayız.”

Tarımsal üretimle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, Konya’yı Hollanda’ya benzeterek, “Konya Hollanda’dan büyük bir ülke. Toprak olarak Hollanda’dan büyük bir ülke.” Kılıçdaroğlu, “Hollanda’nın 114 milyar dolarlık tarımsal ihracatı var, Türkiye’nin ise sadece 24 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı var. Türkiye’nin sorunları, tarımın sorunları çok büyük. Türkiye dünya ile rekabet etmek zorunda, bölgesinin lideri olmak zorunda. Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz Sevgili gençler merak etmeyin dünyanın neresine gitse bir genç memleketine güler yüzle döner ben sizin özgürlüğünüzü genişletirim 18 milyon 700 bin dekar var Konya tarım arazisi 2004-2020 ortasında 7.5 milyon dekar arazi sistemden çıktı Sulama yetmedi Konya Ovasında su yok doğruyu söylemek gerekirse kırsalda çalışan tüm gençler ve kadınlar , SGK primlerini devlet ödeyecek.Bütün çiftçi ve üreticilerin bankalara olan kredi borçlarının faizini biz sileceğiz,siz anaparayı ödeyeceksiniz.Herkes üretecek, herkes kazanacak.Havza bazlı planlama Örneğin Erzurum Doğu ve Güneydoğu’nun merkezi olacak. Kimin üreteceği belli olacak, bir yıl sonra da ne kadar satacağı belli olacak. Çiftçiye kırmızı mazot vereceğiz yani KDV ÖTV olmayacak. Hiçbir çiftçinin traktörüne, pulluğuna veya hayvanına asla el konulmayacaktır. Ziraat mühendislerimizin çoğu işsiz. Kırsalda köy okulları açıp öğretmen atadıktan sonra 15 Mayıs’ta gücümüz yeterse iktidardayız, 100 bin öğretmen atayacağız. Esnafım orta direği temsil ediyor. Esnafın orta direğinin güçlendirilmesi gerekiyor. Esnaf zor durumda, 6 başkan konuştu, Ticaret Bakanlığı kuracağız. Esnaf evsiz kalmayacak. Bir af çıkaracağız. Pandemi döneminde esnaf sıkıntıya girdi o dönemde verilen kredilerin faizlerini sileceğiz esnaftan makul ana para alacağız. İşletmeler için stopaj vergisini sıfırlayacağız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “İktidara geldiğinizde en hızlı ne yapacaksınız. 6 lider arasına geldik. İsraf yasak, ilk yapacağımız israfı önlemek. İkinci yapacağımız bir an önce meclisten yasa çıkarmaktır.Aile toplumun mihenk taşıdır.Hiçbir aile sahipsiz kalmasın aile.” Takviye sigortası çıkaracağız. 1971’den beri çıkması gereken bu yasa. Her aile ayrım gözetilmeksizin sosyal devlet güvencesi altında olacak. Her ailenin bir asgari geliri olacak ve gelir kadının ailedeki banka hesabına yatırılacak. Aile güçlü olacak. Sanki para varmış gibi, para varmış gibi. olup olmadığını düşünme. T Türkiye, Akdeniz’in en güçlü ve en iyi üretici ülkesi olacak. Hepimizin temel amacı bu olacaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte salonda katılımcıları selamladı. – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu