Haber

Eskişehir Hal Camii’nin yıkımını öngören imar değişikliği davası

Eskişehir’in Tepebaşı semtindeki Hal Camii’nin yıkılarak, ticaret ve turizm alanına dönüştürülmesini öngören imar değişikliğine yargı yoluyla itiraz edildi.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yürütülen imar değişikliği ile Hal Camii’nin yıkılmasının gündemde olduğunu belirtti.

İmar planında caminin bulunduğu parselle ilgili alınan kararın iptali için Eskişehir İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını bildiren Çalışkan, şunları kaydetti:

“1/5000 revizyon imar planlarında Hal Camii’nin bulunduğu bölge için ticaret-turizm alanı olarak alınan düzenleme kararına dava açtık. yeni imar planları ile cami, çünkü Hal Camii’nin prestiji gelişen ve değişen nüfus yapısından kaynaklanmaktadır.Ne yıkıma ne de yeni caminin yapılmasına gerek olmadığı açıktır.Belediyeler millete hizmet ve var olanı bozmadan eserler üreten yerlerdir. Bu doğrultuda dün olduğu gibi bugün de hemşehrilerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz, açılan davaların hukuki sonuçlarını takip edeceğiz.”

Tepebaşı Belediyesi’nden Açıklama

Tepebaşı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Hal Camii’nin 1998, 2000 ve 2004 yıllarına ait 1/1000’lik imar planlarına göre yol ve yapılaşma alanında yer aldığı belirtildi.

2022 yılı 1/5000 ölçekli revizyon imar planında caminin bulunduğu yerin yol ve ticari konut turizm alanı olduğu belirtilen açıklamada, “Ayrıca Hal Camii’nin kendisine ait tapusu bulunmamaktadır. Fabrikalar bölgesindeki caminin daha yapılmadan yıkılması lafta değil.” kelime yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu