Haber

Ev sahibi, flört uygulamalarında kadın kiracı için bir hesap açtı

Ankara’da kiracı olan genç bayanı tahliye etmek isteyen ev sahibinin talebi kabul edilmeyince bazı arkadaşlık sitelerinde sahte hesaplar açtı, telefon numarasını paylaştı, erkeklere kiracısının adını yazıp sordu. onu aramak için Dava dosyasına göre GA isimli genç bayan, geçen yıl VC’nin Ankara Eryaman’daki konutunu kiralayarak yaşamaya başladı. Yeni kiracı olan genç bayan, bu yılki kira artış oranını devletin belirlediği yüzde 25 sınırı dahilinde yaptı. Ancak iddiaya göre ev sahibi, kira artışını yetersiz bularak genç bayandan konutu boşaltmasını istedi. Ancak GA, konut sahibine yasal haklarını kullanmak istediğini ve tahliye kararı olmadan konutu boşaltmayacağını bildirdi.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre; 1 Mart itibarıyla genç kadının telefonuna tanımadığı numaralardan aramalar ve cinsel içerikli mesajlar gelmeye başladı. GA, yaptığı araştırmada rastgele üyeliği olmamasına rağmen “4 farklı flört uygulamasında” kendi adına hesap açıldığını ve “WhatsApp’a yaz” denilerek numarasının paylaşıldığını fark etti. GA, avukat Oğuzhan Çeşide aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, arkadaşlık sitelerinde adına profil açıp telefon numarasını paylaşan kişi veya kişilerin kimliklerini istedi.

Dilekçesinde, “Profiline oturduğum mahalleyi yazıp yakınlarda konuştuğu bazı kişileri buluşmak/kahve içmek için aradı, onlarla görüşme ayarlamaya çalıştı ve ulaşsınlar diye telefonuma yönlendirdi. Ben.”

GA’nın şikayet dilekçesindeki mesajların, ev sahibi ile 1 Mart’ta yapılan görüşmenin ardından gelmeye başladığı da kaydedilerek, “Ruhsal olarak yıprandım. Bahsi geçen başvuruların hiçbirinde üyelik kaydım bulunmamaktadır” dedi.

Savcılık, soruşturma kapsamında şikayet konusu hesapların IP adresi kayıtlarını istedi. IP kayıtları BTK’ya sorulduğunda, söz konusu adresin genç bayanın konutunun sahibi olan VC ile ilgili olduğu belirlendi. Savcılık daha sonra VC terimini şüpheli olarak kabul etti. Şüpheli ev sahibi ifadesinde ise iddialarla hiçbir ilgisinin olmadığını ancak kendisiyle ilişkilendirilmek üzere açılan hesapların IP adreslerinden anlam çıkaramadığını ileri sürdü.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel, şüpheli Konut Sakini hakkında Ankara 67. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak, kanuna aykırı olarak el koymak veya gasp etmek’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. kişisel verilerin yayılması’.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu