Ekonomi

Gaye Erkan’ın babası tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Bozkurt: Yetkisiz kovuldum, işimi geri istiyorum

Hafize Gaye Erkan İşten çıkarılmasıyla sonuçlanan CİMER şikayetinin sahibi eski Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt. Bozkurt, Gaye Erkan’ın babasıyla ilgili olayın iftira değil gerçek olduğunun kanıtlandığını da belirtti.

Hafize Gaye Erkan CİMER’e yapılan başvuruda kendisi ve ailesiyle ilgili bazı tartışmalar ortaya çıktı ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, CİMER başvurusunda, Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından kovulduğunu iddia ederek, baba Erkan’ın bir çalışana tokat attığına dair kamera kayıtlarının bulunduğunu iddia etti. Tartışmalar bunlarla sınırlı kalmadı, Erkan’ın ailesinin Kadıköy’de apartman sahibi olduğu, baba Erol Erkan’ın ise Mehmet Ağar’ın yakın akrabası olduğu iddia edildi.

“GERÇEK ORTAYA ÇIKTI”

Sözcü’de yer alan habere göre, Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Fatih Karahan’ın göreve getirilmesini talep eden Bozkurt, “Ben sadece şikayetimi dile getirdim. Olaya ‘operasyon’ denildi. Yalan söylemekle suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı.” Yeni atamanın ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” “En kısa sürede işime geri dönmeyi umuyorum.” söz konusu.

CİMER’e yaptığı şikâyetin ardından iftiralarla dolu zorlu bir süreçten geçtiğini ancak Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla mağduriyetinin bir anlamda kanıtlandığını belirten Bozkurt, “Merkez Bankası’ndaki görevimden istifa ettim. Görev tanımı yapılmayan ve resmi olarak müdürümüz olarak ilan edilmeyen Baba Erol Erkan’ın talimatı var.” “Ben dışarı atıldım.” dedi.

Büşra Bozkurt

“BEN DÖNMEK İSTİYORUM”

“Beni görevden alan yetkililer, baba Erol Erkan’ın talimatına uymayacaklarını üzüntüyle ifade ettiler.” Bozkurt, “Son çare olarak CİMER’e başvurdum. Bütün amacım işime dönmekti. Gaye Hanım’ı hedef almadım. Cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir plan, operasyon, iftira olmadı. Ben sadece mağdurdum. Yalan söylemekle suçlandım. “Bugün yalancı durumuna düşmekten kurtuldum, işsizlikten kurtulup işime geri dönmek istiyorum.” sözlerini kullandı.

ERDOĞAN İSİM VERMEDEN DESTEK VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Ocak’ta yaptığı konuşmada, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın tezlerini dedikodu olarak nitelendirerek, “Merkez Bankası rezervleri artıyor, harekete geçiyor. Güven ortamını bozacak kampanyalar yürütüyor ve Ekonomide büyük zorluklarla elde ettiğimiz istikrarı, asılsız söylentilerle, ülkemizin tökezlemesine bağladılar.” “Daha önce olduğu gibi bizi bağlayanları hayal kırıklığına uğratmaya kararlıyız. Söylentilerle fırtına çıkarmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz.” dedi.

Hafize Gaye Erkan

BABA ERKAN TEZLERİ REDDETTİ

Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan da “Bir banka personelini işten çıkardığı, Merkez Bankası Sosyal Tesisi’ni kapatarak çalışanlarını ailesine devrettiği, bir çalışana asansörde tokat attığı” iddialarını da reddetti. Erol Erkan, kendisine yöneltilen iddiaların ardından yaptığı açıklamada, “Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım. Nasıl böyle bir komploya alet olduğuna şaşırıyorum.” Açıklamalarına yer verdi.

Hafize Gaye Erkan ve babası Erol Erkan

Açıklamalarına devam eden baba Erkan, kızının iktidara gelmesiyle başarılı bir süreç yaşandığını, ABD’deki toplantıların da bunun göstergesi olduğunu belirterek, “komplo” iddiasında bulunarak, “Maalesef birileri düğmeye bastı. Yalan haberleri sistemli bir şekilde devreye soktular… Bu süreç 5 Ocak ve öncesinde gerçekleşti.” başladı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu