Haber

GAZİOSMANPAŞA’DA YARALI KEDİYE SİLAH TUTUKLUNA YARDIM EDEN KİM TUTUKLANDI

GAZİOSMANPAŞA’da, işten dönerken sokakta yaralı kediye yardım etmeye çalışan hayvansever Nurettin Kayar (50) ile eve gelen Emircan D. (21) ve YK (15) arasında tartışma çıktı. ona. İddiaya göre Emircan D., “hayvan çoktan ölmüş” dediği Kayar’a tabanca doğrulttu. Emircan D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, yaşananlar kameralara yansıdı. Nurettin Kayar, yaşadıklarını anlatarak, “Baktığım bir kedinin acı çektiğini gördüm, eşimi arayıp hayvanı kurtarmasını istedim. O sırada tanımadığım iki kişi geldi. Hayvan bağırınca” dedi. , ‘Bırakın, hayvan çoktan öldü.’ Bana doğrulttu, eşim araya girdi. Eşim müdahale etmeseydi beni vuracaktı. Ölebilirdim” dedi.

Gaziosmanpaşa’da 10 Ocak Salı günü saat 08.00’de işten dönen Nurettin Kayar (50), daha önce baktığı kaldırımda yaralı bir kedi gördü. İddiaya göre Emircan D. (21) ve YK (15) kediyi veterinere götürmek için karton kutuya koyan Kayar’ın yanına geldi. İkilinin Kayar’a kediyi bırakmasını söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Emircan D. tabancasını çıkarıp Kayar’a doğrulttu. Çevredekiler ve eşi Hanife Kayar, Emircan D.’ye müdahale etti. Emircan D. ve YK tehditler savurarak uzaklaştı. Kayar’ın şikayeti üzerine poliste 13 hatası olan Emircan D. ile 5 hatası olan YK yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramada ruhsatsız ateşli silahlar ve mühimmat ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Emircan D., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, YK denilen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“SİLAHINI DOĞRADI, EŞİM MÜDAHALE ETTİ”

Nurettin Kayar yaşadıklarını anlatarak, “Gece çalıştığım için sabah 08.00 sıralarında işten geldim. Gerçekten evime yürüyordum. O sırada baktığım bir kedi gördüm. ızdırap çekiyordu.Hayvanı kurtarmak için karımı aradım.Eşime ‘yardım edin hayvanı bir kartona sarıp veterinere götürelim’ dedim.Hayvan ölürken tanımadığım iki kişi hayvan bağırınca ‘Bırakın hayvan çoktan ölmüş’ dedi. Ben de ‘Hayvan ölse niye bağırsın? Karışmayın, ben zaten hayvanlara bakıyorum’ dedim. Çocuğum yaşındaki insanlar bana hakaret etmeye başladı ben de elimle ittim onları obur bana doğrulttu ve eşim araya girdi eşim ortada olmasaydı beni vuracaktı ben yapabilirdim öldü, karakolda silahın gerçek olduğunu gördüm, birinin çocuk olduğunu öğrendim, çok talihsiz bir olay yaşadık, bir hayvansever olarak çok üzüldüm, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. böyle bahisler.Ben de maaşlı çalışıyorum ama sokak hayvanlarına yardım edebilirim.Ne yapıyorum.Burada birden fazla sokaktaki hayvanlara maddi olarak elimden geldiği kadar bakmaya çalışıyorum.Silahı direk bana çekiyor. demek ki insan hayatı çok ucuz” dedi. “HAYVAN SEVGİSİ YOK” Evinin bahçesinde 20 kedisi olduğunu belirten Kayar, “Bazı insanlar duyarsız, hayvan sevgisi yok. Bakın ben burada 20 kedi bakıyorum. Kınıyorum. Duyarlılığımıza yönelik şiddet Ailelerine sesleniyorum çocuklarına biraz daha sahip çıksınlar O an ben de onun gibi tepki verseydim, üzerimde silah olsa, onu vursaydım ne olurdu? Dehşete mi? Gözlerine baktığımda niyetinin ateş etmek olduğunu anladım.”

Görgü tanığı esnaf Muhsin Demirbağ, “Mahallemizde bir abi arabanın çarptığı kediye yardım ediyordu. Kediyi kartonun içine alıp tedavi etmeye çalışıyordu. İki genç gelip ‘Bırakın’ dediler. kedi ölür.’ Burada komşular ayrıldı.Kardeşinizin eşi de oradaydı önüne geçti yoksa dövecekti.Tehditlerle aşağı inip gittiler.O kadar rahatlar ki nasıl bu kadar rahat oluyorlar? insan böyle mi oluyor?” dedim.

– İstanbulkaynarcaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu