Haber

İBB, Hiranur Vakfı’nın kaçak binasının yıkımı için önünde

Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG’nin yıllarca sistematik tacize maruz kaldığının anlaşıldığı skandalla gündeme gelen Hiranur Vakfı’nın kaçak yapılaşmasına ilişkin karar verildi. 6 yaşından beri ‘imam nikahı ile evlenmek’.

İBB İmar Müdürlüğü ekipleri, Sancaktepe’deki merkez binada vakfın belirlediği mevzuata aykırı şekilde adaların ortasına yapılan kaçak site inşaatının önüne geldi. Kaçak yapılarla elektrik ve su ilişkisini kesmek için İSKİ ve AYEDAŞ grupları bölgede hazır bulundu.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Hiranur Vakfı’nın avukatı Bulut Müslüm Gezer, yıkım işleminin hukuka aykırı olduğunu savundu.

Gezer şu açıklamaları yaptı: “Öncelikle belirtmek isteriz ki vakfımızın hiçbir alanı kaçak değildir. Bu karalamayı asla kabul etmiyoruz. Nitekim imar ve projesine aykırı denilen yapı, bölge halkının dua etmesi, taziyesi, görüşmesi, sohbeti için bir örtüdür.Bir alandan oluşmaktadır.Aslında buranın yapı özelliği konuşma konusu değildir.Dolayısıyla işlemler yapılanlar bu yönüyle hukuka aykırıdır.Öncelikle 08.12.2022 tarihli şantiye tatil tutanağı 08.12.2022 tarihinde İBB idaresi tarafından yeteri kadar mühürlenmiştir.İBB’nin yaptığı bu işlem hukuka aykırıdır.Bu işlemi yapma yetkisi vakfımız ilçe belediyesine aittir.İBB idareye hiçbir etkisi olmayan bir süreç kurma işlemidir ve yapılan işlemler yapılan işlemlerin tekrarıdır.İdarenin yürüttüğü işlemler siyasi bir kazanım elde etme çabalarından oluşur. Nitekim Sancaktepe Belediyesi tarafından 16.11.2022 tarihinde şantiye tatil raporu tutulmuş ve mühürleme işlemini yaptırmıştır. Mühürlü bir yerin idarenin yetkisi olmadan yeniden mühürlenmesi işlemi hukuka aykırıdır.” (HABER MERKEZİ)

pehlivankoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu