Haber

İstanbul’da zemin sıvılaşması yaşanan ilçeler açıklandı! ‘Buranın zemini Hatay gibi’

Kahramanmaraş merkezli yüzyılın felaketinin ardından deprem konusu yakından takip edilmeye başlandı. İstanbul’un riskli semtleri hakkında Kıdemli İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’den bir açıklama geldi. Uzman isim, megakentin taşınmasıyla ilgili değerli açıklamalarda bulundu.

Zemin sıvılaşması olan ilçeler açıklandı!

Ülkemizde yaşanan büyük depremlerin ardından deprem konusu gündem oldu. Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da 1.5 milyon konutun dönüştürüleceğini açıklayarak, bu binaların iki rezerv alana taşınacağını bildirdi.

Kurum, “İstanbul’da dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon bağımsız bölüm var. 94 bin bağımsız bölümden oluşan projelerimiz var ve bunların 300 bininin dönüşümü için İstanbul’da sadece bakanlığımız devam ediyor ve acilen dönüştürülmesi gerekiyor. . Tarlaları var.” Konuşmuştu.

Kentteki 1,5 milyon riskli yapıyı hem Avrupa hem de Anadolu yakasında belirlediğimiz iki rezerv alana taşıyacağız.” Bakan Kurum, “Ulusal mekansal strateji planımızı tamamladık ve yeni lojistik planlarla sanayi bölgelerimizi depreme karşı güçlendirmek için adımlar atacağız” diyerek ulaşım duyurusunu yaptı. kelimeleri kullanmıştı.

Konuyla ilgili ilçenin açıklaması Kıdemli İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’den geldi. Moriwaki, İstanbul’un zemini sıvılaşan semtlerini anlattı.

“İstanbul’da sıvılaşma olan bölgelerde güçlendirme şart. Boğaz’ın iki yakasındaki zeminler çok iyi.” Uzman, “Haritada Sarıyer, Beşiktaş, Alibeyköy, Başakşehir gibi kahverengi alanlar oldukça yeterli. Buralar kayalık.” söz konusu.

‘Buraların tabanı Hatay gibi’ diye uyardı!

Japon uzman, Eski Atatürk Havalimanı bölgesi, Ataköy, Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece için de uyarıda bulunarak, “Zemin düzgün değil. Buradaki konum Hatay’daki gibi. Burada çok büyük bir sıvılaşma var” dedi. söz konusu.

Moriwaki, “Burada düzgün bir temel olursa ve fore kazık kullanılırsa binalarda bir sorun olacağını düşünmüyorum” dedi. ekledi.

besniajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu