Haber

İsveçli siyasetçiden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO’nun askıya alınmasının ardından skandal açıklama: 100 Kur’an-ı Kerim daha bitmek üzere

Aşırı sağcı Sıkı Parti Partisi’nin lideri Rasmus Paludan’ın skandal eylemleri Müslümanları ayağa kaldırdı. İsveç’teki Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakan Paludan, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir caminin önünde de aynı provokasyonu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyeliğinde İsveç’e kapıları kapatarak en sert yanıtı verirken, kışkırtıcı söylemlere bir yenisi daha eklendi.

“SALDIRI TEHLİKELİ”

İsveç televizyonu SVT’nin internet sitesinde yayınlanan bir analizde, İsveç Demokrat Partisi (SD) lideri Jimmie Akesson’un, Başbakan Ulf Kristersson’un kutsal kitabı yakılan Müslümanlara yönelik sempatisine tepki gösterdiği belirtildi. Jimmie Akesson yaptığı analizde, ifade özgürlüğünü kısıtlamak isteyenlere sempati duymanın tehlikeli olduğunu dile getirdi.

“KARŞI OLURSA 100’E YAKIN”

Aynı partiden bir diğer isim olan Yargı Komitesi Başkanı Richard Jomshof ise daha da ileri giderek çirkin açıklamalarda bulundu. Dagens Industri ile yaptığı bir röportajda Jomshof, Kur’an-ı Kerim’i yakmanın ifade özgürlüğünü kullanmanın yanlış bir yolu olmasına rağmen, Türkiye’nin tepkisinin abartıldığını savundu. Jomshof, “Eğer üzgünlerse, 100’e yakındırlar” ifadesini kullandı.

korfez-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu