Haber

Kemal Kılıçdaroğlu Bolu’da: “Bütün Orman Köylüleri Sigortalı Olacak”

Haber: EMRE SERCAN IKE – Kamera: DURSUN ALKAYA

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da vatandaşlara seslenerek, “Orman köylüleri, türkiye

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bolu’da miting düzenledi. Kılıçdaroğlu, mitingde şunları söyledi:

“Bolu değişime hazır mı? Yeni, keyifli, aydınlık, huzurlu bir yaşam” türkiye Size söz vermeye hazır mıyız? Sen hazırsan ben de hazırım. Öncelikle burada katkıları olan, üniversiteyi açan ve binlerce öğrenciyi okutan merhum İzzet Baysal’ı rahmetle anıyorum. Ortak görevimizdir. Başta eğitim olmak üzere bir ülkeye, bir şehre yardımda bulunanları minnetle anmak boynumun borcudur.

“ADALET VE DEVLETİMİZE SAYGI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Ekrem Lider konuşurken ‘Devlet, devlet aklıyla yönetilmelidir’ dedi. Evet. Devlet senin istediğin gibi, senin istediğin gibi yönetilmiyor. Devletin aklı olmalı. Devlet bilmeli ve vatandaştan toplanan her kuruşun hesabı vatandaşa verilmelidir. Devlet şeffaf olmalı. Devlet adalet üzerine kuruludur. Devletin dini adalettir. Bu nedenle adaleti ve devletimizi saygın kılmak için hep birlikte çalışacağız. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Cumhuriyet özellikle vatansızlar içindir’ demiştir. Kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir devlet inşa edeceğiz.

“ÇOCUKLARIMIZ İŞSİZSE BİRİLERİ KENDİ SARAYINDA GÜL GİBİ YAŞIYORKEN BİZİM DE SORUNUMUZ VAR”

Biri yerse, biri bakarsa, biri malı alırken biri fakirse, biri kendi sarayında gülle geçinirken bizim çocuklarımız işsizse bizde bir sıkıntı var demektir. Bu sorunu çözmeye geliyoruz. Birlikte çözeceğiz. Sandıklara gidip oyumuzu kullanacağız. Tek seferde bitireceğiz. Çocuklar, size söylüyorum. türkiye Onun servetini değiştirecek olan sensin. Sandığın başına gidip demokrasi, özgürlük, iş, AŞ isteyeceksiniz. Bu nedenle sandık başına gidin ve otoriter bir yönetimi değiştirin. Liberal, demokratik bir yönetimle değiştirin.

“BİZİM TAŞ VE DOKLA İŞİMİZ YOK. RENKLERİN İŞİDİR. CESUR YÜREKLİ İNSANLAR YAPMAYIN. ONURLU İNSANLAR YAPMAYIN”

Evet. Sopa ve taşlarla işimiz yok. korkakların işidir. Mert, yiğit insan bunu yapmaz. Dürüst insanlar bunu yapmaz. Biri benden farklı düşündü diye onu dövecek miyim? Hayır. Herkesin niyetine saygı duymak Kemal Bey’in görevidir. O yüzden diyorum ki; Birilerini sömürenlerin değil, ayrım gözetmeksizin 85 milyon insanın başkanı olacağım. Herkesin kimliğine ve inancına saygı duyacağım. Başkan dediğin bir evde çocuk aç kalıyorsa, kışın ortasında doğalgaz kesiliyorsa o Başkan o koltukta değil, o ailenin yanında olmalı. Onun problemini çözmeli. Bu benim ana amacım. Ayrımcılık bizim kitabımızda yok. Ayrımcılık yoktur.

“BÜTÜN ORMAN KÖYLÜLERİ DE SİGORTALI OLACAK”

Bolu dünyanın en keyifli coğrafyalarından biridir. Harika ormanlar var, harika ormanlarda orman köylüleri var. orman köylüleri, türkiye

“MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ SORGULAYANLARA SORUYORUM: 3 MİLYON 600 BİN SURİYELİNİN TÜRKİYE’YE NASIL GİRDİĞİNİ KİM BİLİR? BU İNSANLAR NEREDEN GELDİ?”

Başka bir konu… Bazen bizi milliyetçilikle eleştiriyorlar. Milliyetçi değilsin diyorlar. Açık ve net söylüyorum; Milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi anasından doğmaz. Altı okumuzdan biri de milliyetçiliktir. Milliyetçilik vatanseverliktir, vatanseverliktir. Milliyetçilik vatanseverliktir. Askerlik yapmış tüm kardeşlerim bilirler ki sonunda bir sekme vardır, yazar ‘Sınır şereflidir’ der. Şimdi milliyetçiliğimizi sorgulayanlara soruyorum: 3 milyon 600 bin Suriyeli türkiye Kim bilir nasıl oldu? Bu insanlar nereden geldi? Sandığa gideceksin, oy kullanacaksın. En geç 2 yıl içinde 3 milyon 600 bin Suriyeli ve Afgan’ı ülkelerine uğurlayacağım. Merak etme. Pekala, bu gerçekten akıllara durgunluk veren bir şey değil. ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen adamın ayağına gidiyorlar. Sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız. Onlara bu ülkede milliyetçiliğin ne olduğunu göstereceğiz. seninle bir sözüm var Hiçbir vatandaşımın yüzünü asmayacağım. İki kırmızı çizgimiz var. Tüm dünya duysun. Bayrağımız ve ülkemiz. Peki bir soru; Süleyman Şah Türbesi’nde bayrağımızı kim indirdi? Süleyman Şah Türbesi’ni kendi toprağından kim kaçırdı? Bize milliyetçi edebiyat yapıyorlar. sen kimsin milliyetçilik Allah’ın izniyle Kemal Bey cumhurbaşkanı olacak ve Süleyman Şah’ın türbesi kendi topraklarımıza gidecek ve bayrağımız orada dalgalanacak. Milliyetçilik ayrımcılık değildir, kutuplaşma değildir. Herkesin kimliği ve inancı başımızın üstündedir. Milliyetçilik, ekonomiyi büyütmek ve geliştirmektir.

“ARTIK GELİŞMEMİZ GEREKİYOR, TÜRKİYE BÜYÜMEMİZ GEREKİYOR. ARTIK KUTUPLANMAYA SON VERMELİ VE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Adam tehdit ediyor. Trump tehdit ediyor. ‘Beni kızdırmayın, mal varlığınızı araştırırım’ diyor. Tıklama yok. Ama Kemal Bey aynı sözü Kemal Bey’e söyleseydi ne derdi? ‘Araştırmazsan aşağılıksın’ derdi. Bunları AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren kardeşlerimize söylüyorum. Şimdi geliştirmemiz gerekiyor türkiye Büyümek zorunda. Kutuplaşmaya ve kargaşaya artık son vermemiz gerekiyor. Birlikte ve birlikte, barış içinde yaşamamız gerekiyor. Bir çocuk aç yatıyorsa, bütün çocukların aç yattığını kabul etmeliyiz. Herkesin memnun olduğu bir Türkiye istiyoruz.

“ÜRETECEĞİZ, DÜNYAYA SATACAĞIZ. DÜNYA İLE REKABET ETECEĞİZ. KİMSENİN KAPISINDA OLMAYACAĞIZ”

Buğday, arpa, yulaf, mercimek, hayvancılık, et yurt dışından geliyor. Neden dışarıdan geliyor? Toprağımız yok mu, suyumuz yok mu? Çalışkan insanlarımız yok mu? Orada çalışıyorlar, onlar için çalışıyorlar. Bu tabloyu tersine çevireceğiz. Üretip dünyaya satacağız. Dünya ile rekabet edeceğiz. Kimsenin kapısında dilenmeyeceğiz. Bu ülkede hiçbir vatandaşın yüzünü asla küçük düşürmeyeceğiz. Çünkü biz Kuvayi Milliyetçileriyiz.

“AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI GETİRECEĞİZ. HİÇBİR AİLEDEN KİMSE ‘BENİM GELİRİM YOK’ DİYEMEZ”

Toplumun her kesiminin bir sorunu var ve bunu çözmemiz gerekiyor. Yaşam maliyeti mutfaklarda var. Biliyorum. Evdeki en büyük düşünceye sahip olan hanımefendi. Bu ülkenin kadınlarına bir sözüm var. Aile Ek Sigortası getireceğiz. Hiçbir aileden kimse ‘gelirim yok’ demez. Fakir ailelerde kadının bir banka hesabı olacak ve parayı hesaba yatıracağız. Hanım, memur olarak emekli olmaya, emekli maaşını çekmeye ve çocuklarının geçimini sağlamaya gidecek. Sağ elin verdiğini sol el görmez. Bu ülkede kadınların yoksulluk çekmesini istemiyorum. Kendi ailemizde çok acı çektik. Biz yedi kardeşiz. Rahmetli babam; Tatilde yedi çocuğuna ayakkabı aldığımı hatırlamıyorum. Bir tatilde birimiz, bir sonrakinde ikimiz, diğerinde üçümüz içindi. Bu nedenle artık 21. yüzyıldayız, her konutun bir asgari geliri olması gerekiyor.

“BESİN ÇANTASI UYGULAMASINA SON VERECEĞİZ”

Beslenme çantası uygulamasını da sonlandıracağız. Anne çocuğunu güler yüzle okula gönderecek. Çocuk suyunu içecek, sütünü içecek, yemeğini okulda yiyecek. Bu coğrafyada hiçbir çocuk aç yatmayacak. Okula gidecek, yanında beslenme çantası gibi bir korku taşımayacak.

“Önümüzde kurban bayramı var. 15 bin lirayı tüm emekliler görecek”

2015’ten beri söylüyorum. ‘Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere asgari ücret kadar ikramiye verin’ diyorum. Yapmadılar. Sonra bana bin lira verdiler. Şimdi seçim yaklaşıyor, biraz artırdılar. Sözüm var; Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekli bankaya gittiğinde asgari ücret kadar ikramiye alacak. Şimdi önümüzde Kurban Bayramı var. 15 bin lirayı tüm emekliler görecek. Bunu söyleyince hikayeye yeniden başlıyorlar; ‘Parayı nereden bulacaksın’ Beşli Çete için parayı alırsın. Uyuşturucu baronlarıyla kol kola yaşıyorsun. Beşli Çeteleri alıp hepsini size vereceğim.

Göreceksiniz şeffaf ve hesap verebilir bir devlet ortaya çıkacak bu ülkede. Yeniden inşa edeceğiz. Ahlaki ve adil bir yapı; Bunun üzerine devlet kuracağız.

“100 ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ”

‘Öğretmenleri unutmayın’ diyor. Öğretmenler unutulur mu? Asla unutulmaz. Tüm Türkiye’ye, hepimize en büyük katkıyı sağlayan öğretmenlerimizdir. Köy okulları kapatıldı. Köy okullarını yeniden açacağız. 100 bin öğretmen atayacağız. Ayrı olarak şunu da söyleyeyim; Öğretmenler için özel bir yasa olacak. Meslek hukuku… Çünkü öğretmen dediğiniz kişi toplumu eğiten kişidir. Öğretmen iyi bir eğitim alırsa, çocuklarımız iyi bir eğitim alırsa hayatı daha rahat sorgulama fırsatı buluruz. Bu yüzden öğretmenlere sözüm var. Öğretmenler huzur içinde okullarına gidecekler. Köylerde ziraat mühendisleri ve veterinerler de olacak. Yani yeni bir Türkiye’yi, güzel bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Birlikte kazanacağız.”

Kaynak: ANKA / Yeni

battalgazihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu