Haber

Küçük kalplerin yardımı etkileyici

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından yurdun dört bir yanından bölgeye yardımlar ulaşırken, yardım kutularından çıkan küçük çocukların yardımı yetkilileri harekete geçirdi.

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a her türlü yardım ulaşmaya devam ediyor. AFAD Kahramanmaraş İl Koordinasyon Merkezi’ne gelen yardım kolilerinden Kayseri’de yaşayan 5 yaşındaki Alper Eymen’in oyuncak kumbarası yetkilileri harekete geçirdi. Öte yandan yardım amaçlı gelen bir kabanın içinde 200 TL ve bir not bulundu.

Ceketin cebinden çıkan notta “Aynı toprağı, o toprağın sevincini, hüznünü paylaştığım kardeşim. Tıpkı AFAD gibi 7/24 çalışıyor, 7/24 dua ediyorum. kolay.” Başka bir çocuk ona bir torba kuru üzüm gönderdi. “Şimdi beraber oturup bu üzümleri yiyelim. Kan ve can olsun. Bu üzümlerle konuştum. Seni soğuktan koruyacaklarına, güç vereceklerine, mutluluk vereceklerine söz verdiler. Bu yüzden çok heyecanlılar. 1,2,3 hepimiz mideye indirelim” diye yazdı.

Gelen yardım paketlerinin içinde bir oyuncak ayı gördüğünü ve incelediğinde bir kumbara olduğunu gören AFAD Kayseri Şube Müdür Yardımcısı Hasan Say, “Buradan gelen yardımları koordine edip teslim ediyoruz. Alınan yardım paketleri arasında Kayserili Alper Eymen isimli bir çocuk ‘Deprem mağduru kardeşimi istiyorum’ diyerek bizi gönderdi. Buradaki mağdurlardan birine teslim edeceğiz. gönderdiği montun cebine para koyuyoruz bağışları titizlikle ayırıyoruz.Yine hayırsever bir vatandaş bir mont gönderip içine 200 TL koydu.Alana küçük bir hediye notu ile birlikte.Biz çok memnun kaldık. İrili ufaklı tüm vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı tüm toplum olarak dayanışma içinde inşallah bu büyük sorunun üstesinden geleceğiz.” – KAHRAMANMARAŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu