Haber

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, güçlendirilmiş parlamenter sistemi eleştirdi

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Millet İttifakı’nın vaat ettiği güçlendirilmiş parlamenter sistemi eleştirerek, “Türkiye’ye verecekleri hiçbir şey yok” dedi.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde miting düzenleyerek vatandaşlarla bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman, Millet İttifakı’nın seçimi kazanması halinde hayata geçirmeyi hedeflediği güçlendirilmiş parlamenter sistemi eleştirdi. Seçim 14 Mayıs’ta yapılacak. 72 yıldır uygulanan parlamenter sistemin siyasi istikrarı sağlamadığını belirten Büyükataman, “Türkiye’ye verecekleri hiçbir şey yok. Türkiye’nin geleceğine dair hiçbir hazırlığı yok” dedi.

Büyükataman yaptığı konuşmada, “1946’dan bu sistemin ilanına kadar geçen 72 yıllık süreçte 51 hükümet kuruldu. Bu 72 yıllık süreçte her birinin ömrü en fazla 17 ay olan 51 hükümet görev yaptı. Ne yazık ki Türk siyasi hayatının en temel sorunu ve aynı zamanda ihtiyaç duyduğu siyasi istikrar bu sistemle sağlanamadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki meydanlar, güçlendirilmiş parlamenter sistemin tekrar hayata geçirilmesi teklifinden başka bir şey değildi.Nisan 2017 referandumunda tarihi kararını verdi.Bu sistem, bundan sonra uygulanamayacak bir sitemdir.Yapacakları hiçbir şey yok. Türkiye’ye teklif veriyorlar. Türkiye’nin geleceğine dair de bir hazırlıkları yok. Çünkü bunlar aklını yabancı ülkelere ipotek etmiş yerli ve milli olmayan zihniyetler.” ifadelerini kullandı. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu