Haber

Osmaniye’de Vatandaş Pahalılıktan Şikayetçi

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde market alışverişi için gelen vatandaşlar pahalı olduğundan şikayetçi oldu. Emekli Mehmet Bozdoğan, “Mesela burada gördüğünüz hemen hemen her şeyi istiyorsunuz. İstiyorsunuz ama alamıyorsunuz, ne yapalım? Tek tek vermiyorlar, veriyorlar mı? Ben buradan hıyar almak istesem olur mu? Yarısını eşime versem yine yarısını biriktiremem” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde semt pazarına giden vatandaşlar, işlerin pahalılığından şikayetçi oldu.

“SİZ İNSANSINIZ, İSTERSİNİZ AMA ELİNİZE ALAMAZSINIZ”

Emekli vatandaş Mehmet Bozdoğan, “Fiyatlar, her şey pahalı, karpuz 8 liraydı, 12 lira oldu. Biz alamıyoruz, tövbe alamıyoruz. Mesela burada gördüğünüz hemen hemen her şeyi istiyorsunuz. İstiyorsun ama alamıyorsun, ne yapalım, tek tek vermiyorlar, “Salatalık alacağım desem ne olur? Bir salatalığa ne olacak? Yarısını eşime versem yarısını yesem yine de beni kurtarmıyor.”

Aynı zamanda memur olarak da çalışan emekli memur Lütfi Çözümeli, “Nasıl olacak? 12’ye alırız, 10 liraya satarız. Satılmadı, kimler var?” Satamayız bak biraz sonra dökerim satamazsan ben ne yaparım ben emekli memurum 11-12 bin lira maaş alıyorum nasıl 6-7 bin lira maaş alan geçimini sağlıyor, ona şaşıyorum, ne bileyim, şu an memurum, geçimimi sağlamak için çalışıyorum, ne yapmalıyım? dedi.

“BU GÜNLERDE HAYATIN TADISI YOK”

Bir vatandaş, “Vatandaş için değerli ama satış İnsanlara da ucuz gelebilir” diyen bir başka vatandaş ise, “Fiyatlar çok pahalı. Hiçbir şey almadan çıkıp buraya geldik” dedi.

Başka bir vatandaş, “Her şey değerli, fiyatlar çok yüksek. Fasulye kilosu 50 lira, kiraz şeftali 50 lira. Nasıl geçiniyorsunuz? Ekmek 7.5 lira. Hesabıma gelen yer, ruhumu uyuşturmak için. 2 kilo.” 1 kilo almak yerine kendimi kör ediyorum. Ne yapmalıyız? Bu aralar hayatın tadı yok. Çok değerli bir ortam.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu