Haber

Özkan Yalım: “Fasulye 70 Lira. Tam 3.5 Euro. Avrupa’nın İki Buçuk Katı. İnsanlar Nasıl Alacak?”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Fasulye 70 lira. Fasulye tam 3.5 Euro. Avrupa’da bile bu fiyat yok. Avrupa’da bu fasulyenin kilosu 1.5 Euro. Türkiye’de fasulye fiyatının iki buçuk katı. Avrupa’nın “Halk bunu nasıl alacak? Onu nasıl yiyecekler? Domates kilosu 1 Euro. Vay benim vatandaşım ol” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Uşak milletvekili adayları Ali Karaoba, İsmet Akın ve Sevinç Yazgan bugün Uşak Merkez Çarşı’yı gezerek vatandaşlar ve pazarcılar ile sohbet etti.

Marketteki bazı ürünlerin fiyatlarını soran Yalım, pazarcının yeşil fasulyenin kilosunun 70 lira olduğunu söylemesi üzerine şunları söyledi:

“Fasulye 70 lira. Fasulye tam 3,5 Euro. Bu fiyat Avrupa’da bile neredeyse yok. Avrupa’da bu fasulyenin kilosu 1,5 Euro. Türkiye’de fasulye Avrupa’nın tam iki buçuk katı. satın al “Nasıl yiyecek? Bir kilo domates 1 Euro. Vay canına, benim vatandaşım ol. Burada milletvekili adayı olan arkadaşlarımız var. En kısa sürede iktidara geleceğiz. Çiftçiye gereken desteği vereceğiz. Gübre ve ilaç vereceğiz. Domatesin maliyetini kırmızı mazot desteğiyle 7,5-5 TL sağlayacağız. “‘e indireceğiz.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu