Ekonomi

SEC, Hazine’nin daha sıkı piyasa gözetimi kurallarına oy verecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi (SEC), kayıtlı yatırımcıların ve Hazine komisyoncularının gözetimini genişletecek bir dizi düzenleme önerisini oylamaya hazırlanıyor. Hareket, SEC’in 26 trilyon dolarlık Hazine piyasasına yönelik düzenlemeleri artırma çabalarının bir parçası olarak geliyor.

Önerilen kurallar, sistemik riski azaltmak ve temerrüt olasılığını en aza indirmek amacıyla geçen ay başlatılan bir değişiklikle, merkezi takas kurumları aracılığıyla daha fazla süreci teşvik etmek için tasarlandı. Yeni düzenlemeler, aracı kurumlara sermaye ve likidite gereksinimleri getirecek ve potansiyel olarak varlık yöneticileri ve emeklilik fonları da dahil olmak üzere çeşitli piyasa katılımcılarını etkileyecek.

SEC’in bu düzenlemeleri tartışmak üzere 31 Ocak Çarşamba günü halka açık bir duruşma yapması planlanıyor. Bu toplantıya ilişkin bildirimin ABD Federal Sicilinde yayınlanması bekleniyor.

Önerilen kurallara göre, bayi tanımı, “normal bir işin parçası olarak” belirli seviyelerde faaliyet gösteren tacirleri de kapsayacak şekilde genişletilecek. Bu yatırımcıların SEC’e kaydolmaları, menkul kıymet borsalarına katılmaları ve menkul kıymet düzenlemelerine uymaları gerekecek.

SEC yetkilileri, bu tüccarların piyasa likiditesine giderek daha fazla katkıda bulunduğunu belirtti; bu, SEC’e kayıtlı aracı kurumların klasik olarak oynadığı bir rol. Ancak kayıt olmadan bu yatırımcılar piyasa direncini destekleyen aynı düzeyde koruma sağlayamayabilir.

Önerilen faydalara rağmen, bazı sektör oyuncuları endişelerini dile getirdi. Bir endüstri lobi grubu olan Yönetilen Fonlar Birliği, geçen ay SEC’i teklifin rastgele bir revizyonu hakkında daha fazla kamuoyu yorumu almaya çağırdı. Teklifin mevcut haliyle piyasa katılımını caydırabileceğini ve potansiyel olarak artan volatiliteye ve daha yüksek maliyetlere yol açabileceğini savunuyorlar.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu