Haber

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin kentteki çalışmaları değerlendirdi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım, son dönemde yapılan çalışmaları ve devam eden projeleri değerlendirdi.

Bilgin, kentte bir otelde düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde yürütülen çalışmaları değerlendirerek konuşmasına başlayan Bilgin, Malatya’nın Doğanşehir ilçesine başta AFAD koordinasyonunda olmak üzere büyük takviye kuvvetler verdiklerini söyledi. insani yardım ve barınma noktası

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin yeniden imar yönetmeliklerini hatırlattığını vurgulayan Alım, “Öncelikle deprem öncesi ve sonrasında hepimizin alması gereken dersler ve önlemler olduğunu gördük. afet başta olmak üzere, imar yönetmeliği, yapı stoğu, yapı kalitesi… Mühendisler, mimarlar, sivil toplum kuruluşları, müteahhitler ve paydaşlarla bir araya gelerek ekstra yapılması gereken özellikler hakkında görüşlerini alarak belli bir noktaya geldik. ” dedi.

Son dönemlerdeki olumlu yağışlar nedeniyle 4 Eylül Barajı dışındaki barajlarda bariz bir doluluk oranı yakaladıklarını belirten Bilgin, “4 Eylül Barajı’nın doluluk oranı yüzde 12 civarında. Bu seviyeye gelindi. sıfır noktasından, yağış ve kar suyuyla birlikte Pusat-Özen ile ilgili proje de hızla devam ediyor. İnşallah 50 kilometrelik projenin tamamı eylül ayında bitecek.” söz konusu.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü aracılığıyla farklı projeleri devreye alarak uzun vadede Sivas’ın gündeminden su sorununu çıkarmak için çalıştıklarını anlatan Bilgin, “Bu noktada bir proje daha hazırlanıyor. Beydili Barajı vardı. Daha önce Sivas’ta gündeme geldi.Biz o bölgenin suyunu farklı tekniklerle yeni bağladık.hatta 4 Eylül Barajını da en azından doluluk noktasında belli bir noktaya getirmek istiyoruz.Bu noktada inşallah buluşuruz. Önümüzdeki süreçte yeni bakanımızla görüşelim ve o projeyi Pusat-Özen projesine dahil ederek orta vadede Sivas’ı bu su yükünden kurtaralım.” sözlerini kullandı.

Avrupa’da birçok kilise ve manastırın adandığı St. Vlas ile ilgili olduğu düşünülen mezarın getirilmesi için çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Bilgin, kazı çalışmalarının tamamlandığını ve projenin beklendiğini söyledi. Anıtlar Kurulu’nun onayı.

ciftlikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu