Teknoloji

240 milyon dolarlık Bitcoin’in şifresini unuttum, yalnızca 2 şifre denemesi kaldı

Bir grup siber güvenlik uzmanı, yüz milyonlarca dolar değerindeki Bitcoin cüzdanına nasıl erişileceğini bulduklarını söylüyor. Ancak buradaki tek sorun sahibinin buna dikkat etmemesidir.

2011 yılında programcı Stefan Thomas, İsviçre’deki bir Bitcoin meraklısı için” Bitcoin Nedir?” başlıklı animasyonlu bir video hazırladı. Video için kendisine uygun bir şekilde Bitcoin cinsinden ödeme yapıldı. Tam olarak 7.002 Bitcoin… O zamanlar bunların her biri yalnızca 2 dolar değerindeydi, bu da kısa ve nispeten basit bir animasyon için oldukça iyi bir değerdi. Şu anda yaklaşık 34.095,40 dolar değerinde olduğu göz önüne alındığında, söz konusu Bitcoin’in değeri şu şekildedir: 238.735.990,80$Öyle olduğunu söyleyebiliriz.

Ne yazık ki Thomas güvenlik konusunda bilinçliydi ve Bitcoin’i şifrelenmiş bir IronKey sabit diskinde saklıyordu.IronKey, Bitcoin’e erişmeye çalışan kişiye kendini imha etmeden önce 10 tahminde bulunur.

Kötü niyetli birisinin paranıza erişmeye çalışması harika bir şey, ancak bu kişi 10 yıl sonra şifrenin ne olduğunu hatırlayamayan sizseniz ve erişmeye çalıştığınız miktar 240 milyon dolarsa o kadar da iyi değil. Parolasını yazdığı kağıt modülü kaybettiBu tam olarak Thomas’ın başına gelen şeydi.

Yalnızca 2 şifre denemesi kaldı

Bitcoin fiyatı hızla yükseldiğinden dolayı sabit diske çeşitli yollardan erişmeye çalıştı. Sonuç olarak, parasını sonsuza dek kaybetmeden önce iki denemesi kaldı.

Şu anda cüzdana girmeye çalışan tek kişi Thomas değil. Kiraladığı iki ekibin yanı sıra siber güvenlik uzmanları da cüzdanın hacklenmesi ve kendilerine güzel bir komisyon kazanılması ihtimaliyle uğraşıyor.

Kayıp kripto para birimlerini kurtarma konusunda uzmanlaşmış bir firma. Şifrelenmemiş, Yıllardır bir çözüm üzerinde çalışıyordu. Şimdi on yıllık IronKey sabit disklerini kırmanın bir yolunu bulduklarını söylüyorlar ve Wired’a bunun mümkün olduğunu göstererek ertesi gün Greenberg’e bir mesaj gönderiyorlar.

Wired’a göre şirket, sistemlerinden emin olduktan sonra Thomas ile temasa geçti ancak Thomas şunu söyledi: Kendi analizi üzerinde çalışan iki grupla yaptığı anlaşmalar nedeniyle yardımlarını reddetti.

Zaten iyileşme konusunda farklı bir uzman grubuyla çalışıyorum, bu yüzden artık yeni biriyle pazarlık yapma özgürlüğüm yok. Mevcut ekibin, bunun en iyi seçenek olduğunu düşünmesi halinde Unciphered ile iş birliği yapması mümkün. Bekleyip görmemiz lazım rekecek” söz konusu.

alanya-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu