Haber

Adalet Bakanı Bozdağ: Öcalan’la görüştüğü iddiaları doğru değil

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin öne sürdüğü “PKK lideri Öcalan’ın bir yargı mensubu ile görüştüğü” iddiasının doğru olmadığını söyledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Bozdağ, kentteki televizyon, gazete ve haber ajansları muhabirleriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Bozdağ, iktidarda oldukları dönemde Türkiye’de köklü değişiklikler yapıldığını, eserlerin siyasetine hizmet ettiklerini söyledi.

Yasakların kaldırılmasının yanı sıra yatırım ve hizmet anlamında da büyük reformlar yaptıklarını vurgulayan Bozdağ, dün konuşulamayan pek çok konunun bugün Türkiye’nin gündeminde olmadığını ifade etti.

Anadil yasağını da kaldırdıklarının altını çizen Bozdağ, askeri yargının kaldırılmasıyla yargıda birliğin sağlandığını söyledi.

Şanlıurfa’daki yatırımları ve hizmetleri anlatan Bozdağ, hızlı tren ihalesinin de önümüzdeki yıl yapılacağını bildirdi.

Bozdağ, deprem ve selden etkilenen kentin konut stokunun yenilenmesi için çalışacaklarını, kentsel dönüşüm konusunda adımlar atılacağını bildirdi.

Kentte içme suyu ve elektrik alanında yaşanan sorunların giderileceğini belirten Bozdağ, kırsal mahallelere şehir şebeke suyu sağlanacağını, analiz odaklı Şanlıurfa için çalışacaklarını kaydetti.

“Yalana her gün irtifa katıyorlar”

Muhalefetin “terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya bir yargı mensubunun gönderildiği” iddiasını hatırlatan Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

“Meral Hanım’ın açıklamalarının çok talihsiz bir açıklama olduğunu söylemeyeceğim. Çünkü bilerek yapılmış bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Hapishanemizin çatısında bazı sıkıntılardan dolayı çatıda bazı sıkıntılar yaşanıyor ve akıntılar oluyor. yağmurda, ilgili yer komutanlığının talebi üzerine askerlerin konuşlandığı binaların incelenmesi, ihtiyaç görülmesi üzerine tespiti ve teknik değerlendirmesinin yapılması talep edilmiş, bunun üzerine Bakanlık inşaat mühendisleri göndermiştir. , makine mühendisleri ve orada bir soruşturma hakimi var.Aynı yöntem olduğu için bu tür yerlere gönderiliyorlar ve sadece askerlerimizin bulunduğu yerlerde denetim yapıyorlar.Ayrıca ne yapılabileceğine dair teknik bir raporu da Bakanlığımıza sunuyorlar. Bu yazışmalar ve ziyaretler Sayın Akşener’e iletilir.Fakat o yazışma metinlerini okursa talebin kimden geldiği,neden geldiği,nelerin gittiği,ne yaptığı,neler olduğu yazılı ve anlaşılır. o yaptı.”

Bu konuda dün yaptığı açıklamayı hatırlatan Bozdağ, muhalefetin yalan söylediğini, yazıların çarpıtıldığını ve kamuoyunun kandırıldığını ifade etti.

Bakan Bozdağ, “Böyle bir bilgi varsa açıklayın. Hemen diğer kanala geçtiler. ‘Söylersem zarar görür’ dedi. Dün yargı mensubuydu.Artık zirvede.Her gün irtifa kazanıyorlar.Böyle bir olay söz konusu değil.Tamamen gerçek dışı.Bugün bunların belgelerini İçişleri Bakanlığının internet sitesinde yayınlayacağız. Adalet.Sizi davet ediyorum, AK Parti zarar görsün, seçimlerde kaybetsin istemez misiniz, isterseniz madem böyle bir görüşme var oy kaybedelim ama yok.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde PKK, HDP, Yeşil Sol Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıkladığını hatırlatan Bozdağ, masaya Kandil’in hakim olduğunu kaydetti.

Bekir Bozdağ, “Masadaki liderlerden çok Yeşil Sol Parti, HDP bileşenleri ve Kandil çalışıyor. Öyle demeyecek miyiz? Bunu söyleyince ‘AK Parti şunu yapar, bunu yapar’ diyorlar. fazla.’ İmralı yalanını ortaya atıyorlar, bu onları kurtarmaz.” söz konusu.

Milletin borcunu ödeyeceğini ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

“‘Resmi yazı bende.” Diyor.Açıklasınlar ki uydurma bir yazı mı değil mi değerlendirelim.Milletimiz onun yalan ve aldatma siyasetine itibar etmeyecektir.Gözüyle gördüğüne,duyduğuna gereken cevabı verecektir. kulakları.”

“Yansıma konusunda endişeli olabilir”

Adalet Bakanı Bozdağ’a, cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun canlı yayında kendisiyle ilgili bazı kayıtların ortaya çıkacağını söylediğini, “17-25 Aralık sürecinde de sahte ses kayıtları yapmışlar” dedi. kelimesini kullandığı hatırlatıldı.

Bozdağ, şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu, ‘Hakkımda bir kaset var, çıkabilir, inanmayın’ dedi. Seninle ilgili bir kaset olup olmadığını nasıl anlarız Sonra bu kaset var onlar da biliyorlar Öyle bir kaset var ki çıkınca kıyamet kopacak gibi Zaten ileri götürüyorlar “İnanma.” Böyle bir kaset var mı yok mu varsa nerden biliyorsun tehdit mi şantaj mı yaptılar beni tehdit ettiler şantaj yaptılar’ “Yargı süreçleri başlasın. Seçim yaklaştıkça manipülasyonlar artıyor. ‘Bu bana olacak, bu olacak’, ‘Suikastlar olacak’, bunların hiçbiri daha önce olmadı. Bunların hepsi algı operasyonunun bir parçası olabilir. Böyle bir görüşme var mı yok mu, Kimlerle görüştü? Bilmiyoruz ama belki o olabilir. Yansıması konusunda endişeli olabilir. Hakkınızda böyle bir olay varsa, şüphelendiğiniz bir şey varsa, size yönelik bir tehdit veya şantaj varsa lütfen Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurunuz, hukuk sizi korur.”

Kılıçdaroğlu’nun “17-25 Aralık’ta Erdoğan’ın başına gelenler gibi” dediğini aktaran Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun o dönemde TBMM’deki kayıtları dinlettiğini hatırlattı.

Bakan Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nu kandırdığı Türk milletinden özür dilemeye davet ederek, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın şahsına ve ailesine yönelik iftiraların gerçek olarak algılanması için çabalarından dolayı pişmanlığını göstermeli ve Cumhurbaşkanımızdan özür dilemelidir. Söyle, söyle, yanında kal. Bu ahlaki yaklaşım seninle olmalı. özür dilemez, gereğini yapmazsa, aziz milletimiz ona bu konuda en güzel cevabı sandıkta verecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu