Yaşam

Adaline Çağı’nın Özgün Senaryosu Olarak Tanıtılan Yüz Yıllık Mucizeler’in İnanılmaz Benzerliği

Star TV’nin fantastik dizisi Mucize Yüz Yıl bir süredir ekranda. Türk televizyonlarına yabancı temasıyla dikkat çeken dizi, ‘orijinal senaryo’ olarak tanıtılsa da Blake Lively’nin başrolde oynadığı The Age of Adaline filmiyle neredeyse aynı. Detaylar içeriğimizde!

Geçtiğimiz haftalarda Star TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Yüz Yıllık Mucize farklı yönüyle büyük beğeni topladı.

1921 yılından bu yana hiç yaşlanmayan Ali Tahir’in hikayesinin anlatıldığı dizi, Birkan Sokullu, Zerrin Tekindor, Hümeyra ve Ebru Şahin’in de yer aldığı muhteşem bir oyuncu kadrosuna sahip.

Hiç yaşlanmadığı için hayatının belirli dönemlerinde Eşref ve Kemal isimleriyle karşımıza çıkan Ali Tahir, tam hayattan vazgeçtiği sırada genç bir kadına aşık olurken, dizi alışılmadık bir Türkçe kurguyla ilerledi. televizyonda izlendi ve izleyicilerden olumlu tepkiler aldı.

Dizi özgün bir senaryo olarak tanıtılsa da Özcan Deniz’in Bin Yıllık Aşk adlı senaryosundan çalındığı iddiaları bir süre ortalıkta dolaşıyordu.

Dizinin senaryosu Özcan Deniz’den mi esinlenmiş bilemiyoruz ama Yüzyıllık Mucize neredeyse bir Hollywood yapımı gibi diyebiliriz!

Adaline Çağı, tıpkı Ali Tahir’in öyküsündeki gibi yaşlanmayan bir hanımı anlatır.

İlk olarak 2015 yapımı The Age of Adaline konusundan bahsedelim:

29 yaşında bir kazada hayatını kaybeden Adaline Bowman o günden beri hiç yaşlanmadı.

Filmde Adaline, Ellis Jones adında bir adamla tanışır ve kendisini Jennifer olarak tanıtır. Randevulaşıp işler ciddiye binince Adaline, Ellis’in ailesiyle tanışmaya gider ve daha önce âşık olduğu William’ın Ellis’in babası olduğunu öğrenir.

William Adaline’i görür görmez tanır, Adaline ise Adaline’in annesi olduğunu söyleyerek kendisini Jennifer olarak tanıtır.

Bu da bizi yıllar önce evlenen Eşref ve Süreyya’nın Mükemmel sayesinde yeniden buluştuğu sahneye götürür. Yani biraz fazla göründüğünü söyleyebiliriz!

Yüz Yıllık Mucize bir uyarlama mı yoksa bu filmden mi ilham alındı ​​bilemiyoruz ama Türk televizyonuna kesinlikle farklı bir soluk getirdi!

İyi ekran ömrü!

bozdogan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu