Haber

AK Partili Turan Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: Alevi veya Sünni olmanız bizi ne ilgilendirir?

AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Kordon Öğretmenevi’nde düzenlenen bayram törenine AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Bülent Turan katıldı. Partililerle birlikte kutlama yapan Turan, programda yaptığı konuşmada Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada ‘Alevi’ notuyla paylaştığı videoya tepki gösterdi.

Türkiye’nin Alevi-Sünni tartışmalarını geride bıraktığını vurgulayan Turan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Doğalgaz dediğimizde, Togg dediğimizde, İMECE uydusu dediğimizde, Pazar günü Altay tankı dediğimizde Sayın Kılıçdaroğlu dün bir görüntü yayınladı, ‘Ben Aleviyim’ dedi. “Size Alevi veya Sünni olduğunuz için kızmıyoruz. Alevilerimize, Sünnilerimize sevmemiz veya kızmamız için bir sebep olarak bakmıyoruz. PYD’nin, PKK’nın umudu olduğunuz için size kızıyoruz. Aleviliğinden dolayı sana kızmıyorum, o Sünni. Türkiye bunları aştı. Erdoğan’dan önce ‘Ben Aleviyim’ veya ‘Ben Kürdüm’ demek Türkiye’de somut bir sorundu, kabul ediyorum. Kılıçdaroğlu, 74 yaşında ilk kez ‘Ben Aleviyim’ diyebildi. Bunu Erdoğan’ın Türkiye’sinde söyleyebildi Seçime 20 gün kaldı, ‘Ben Aleviyim’ demenin ne akilli ne de akillicasi vardir Siyasi hesaplarla. 85 milyon eşit yurttaş olarak bu ülkede yaşamak istiyoruz.”

‘KILIÇDAROĞLU’NUN ALEVİTESİ VE DAVUTOĞLU’NUN GÜNEŞİ SAHİBİ OLSUN’

Bülent Turan, Türkiye’de insanların hangi mezhepten, ırktan, anlayıştan olduğuna zerre kadar önem vermediklerini belirterek, “Türk vatandaşı olan ve bu ülkenin bayrağı altında yaşayan herkesle omuz omuza yürümeyi en büyük erdem olarak görüyoruz. en büyük erdem Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği Davutoğlu’nun da Sünniliğidir. Kendi olsun. Biz ona Türk vatandaşı olarak bakıyoruz. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz.” söz konusu.

‘VİDEOYU YAYINLAMAK AMA KÖTÜ BİR NİYET’

Alevi Bektaşi geleneğinin temsilcilerinin devlet düzeyinde ilk olarak AK Parti hükümetleri döneminde bir araya geldiklerini anlatan Turan, şunları kaydetti:

“Alevi çalıştayları en yüksek katılımın olduğu bu dönemde yapıldı. ‘Kızılbaş’ gibi saçma sapan sözlerle sunulan Alevi toplumumuz, Aleviliğin ne olduğunu kardeşlerimizin anlatması ve bilmesi için Milli Eğitim müfredatına dahil edildi. bu devirde okul kitaplarında doğrular anlatılsın, Alevi olmayanlar da öğrensin diye müfredata dahil edilmiş, bu devirde Madımak Oteli de aynı şekilde, talihsiz, kötü bir hafızası olan yerdi. zamanımızda müzeye çevrilmiştir.Hacı Bektaş Veli adıyla üniversite kurulmuştur.Alevi köylerine cami yaptırılması yönündeki talimat kaldırılarak dayatma anlayışına son verilmiştir.Devlet tarafından yayınlanmıştır.Tıpkı imamlar gibi Yurt dışında yaşayan Alevi cemaatimizin ihtiyaçları için mescitlere gönderilen ‘Alevi dede’ yurt dışındaki cemevlerine gönderilmesine karar verildi.Ülkemizde bulunan 1700 cemevinin tamamının bakımı, masrafı ve desteği de esirgenmedi. Bu eyalette resmi başkanlık. Başkanlığı ben kurdum, ondan sonra siz kendi mezhebinizi ilan etmeye karar verdiniz. Hayatında hiç risk almamış bu adam yine bu görseli yayınlıyor ama bu kötü bir niyet. Şimdi 74 yaşındaki bir siyasi partinin genel başkanı ilk kez ‘Ben Aleviyim’ diyor. Günaydın. Artık insanları o kadar ayırmıyoruz. Alevilerin de Sünnilerin de birbirlerinin yegâne koruyucusu ve kardeşi olduğunu, omuz omuza yürüdüklerini düşünüyoruz.” (HABER MERKEZİ)

cermik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu