İş

Allison Transmission çalışanları yeni 4 yıllık UAW sözleşmesini onayladı

Allison Transmission’ın Indianapolis’teki tesislerinde çalışan Birleşik Otomobil İşçileri (UAW) üyeleri, dört yıllık yeni bir iş sözleşmesi lehinde oy kullandı. Bu onay, UAW’nin Detroit’teki büyük otomobil üreticilerinde çalışan çalışanlara yönelik önemli fiyat artışlarını da içeren son başarılarının bir devamı niteliğindedir.

Yeni onaylanan sözleşme oy kullanan işgücünün yaklaşık %82’si tarafından desteklendi. Anlaşma şartlarına göre çalışanlar, saatlik başlangıç ​​ücretinin 20 ABD Doları olduğunu ve geriye dönük fiyat artışlarını görecekler. Anlaşma ayrıca, 401 bin katkı payı karşılığında %6-8 artışla emeklilik yardımlarında iyileştirmeler içeriyor ve toplam 7.000 ABD Doları tutarında iki ikramiye içeriyor.

Allison’ın yaklaşık 1.600 çalışanını temsil eden UAW Local 933, fiyat kademelerinin kaldırılması konusunda başarılı bir müzakere gerçekleştirdi. Ayrıca anlaşmada eski emeklilik ödemelerinde de artış öngörülüyor ve bu artış anlaşma bitiminde 59,45 dolara ulaşacak.

Otomatik şanzıman ve elektrikli tahrik sistemleri üreticisi Allison Transmission, önceki iş sözleşmesinin 14 Kasım 2023’te sona ermesinin ardından işçilerle görüşmelere başladı.

Allison Transmission CEO’su David Graziosi, anlaşmayı onayladığını ifade ederek, “Bu anlaşmanın sadece ortak değerlerimizi yansıtmadığına, aynı zamanda sürekli büyümenin olduğu güçlü bir geleceğin önünü açtığına inanıyoruz.” dedi.

Bu anlaşmanın onaylanması, Allison Transmission çalışanları açısından değerli bir gelişme olarak görülüyor ve anlaşma süresi boyunca fiyat artışı ve artırılmış faydalar sağlıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-corlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu