İş

Muş Belediyesi İşçilerine Rekor Zam: Yüzde 115 Artış

Muş Belediyesi bünyesinde görev yapan ekip ve kadrolu personelin yıllık toplu sözleşmesi imzalandı. Belediye Başkanı Feyat Asya, işçilere yüzde 115 zam vererek rekor zam elde etti.

Bursa Muş Kardeşlik Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplu sözleşmeye Belediye Başkanı Feyat Asya, Hak İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, başkan yardımcıları, birim amirleri ve çalışanlar katıldı.

Başkan Asya konuşmasında, “10 yıllık hizmet geçmişimize baktığımızda başarılı bir tablo çizdiğimizi görüyoruz. Bu başarı bizi yeniden 3’üncü döneme taşıdı. Şunu söyleme lüksümüz yok” dedi. Bu başarı kişiseldir. Eğer temizlikten sorumlu bir arkadaşımız işini düzgün yapmasaydı bu bizim için çok büyük bir eksiklik olurdu. Kanalizasyon sistemindeki arkadaşlarımızın işini düzgün yapmaması nedeniyle vatandaşlarımız mağdur olsaydı, Binlerce kez ‘biz çok iyi bir cumhurbaşkanıyız’ dedik, bu bir başarı sayılmaz.

Tüm birimlerde çalışan personelimiz ile kolektif bir ruh oluşturduk. İnşallah bu ruh bizi gelecek yıllara taşıyacak ve aile bağı kuracağımız yapıyla daha yaşanabilir bir şehri sizlerle buluşturacağız. Bu anlamda 18 Ocak’ta beni Muş halkına emanet eden Cumhurbaşkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Özellikle bu süreçte yapılan anketlerde açık farkla beni seçen sizlere ve Muş halkına şükran ve şükranlarımı sunuyorum.”

Başkan Asya, konuşmasına şöyle devam etti: “Bediüzzaman Said-i Nursi diyor ki: ‘Hizmetiyle bir ümmete sahip olan, başlı başına bir ümmettir.’ Sizlerin yardım ve desteğiyle, Muş halkının takdiriyle bu şehri olması gereken noktaya taşımak temel amacımızdır. Taşıdık mı? Taşındık mı elhamdülillah. Bundan sonra da daha da güzelleşmesi için çaba göstereceğiz. Siz başkan yardımcılarımız ve birim yöneticilerimizle birlikte çaba bizden, Allah’ın izniyle, gelecekte de öncelikli kaygımız sizlersiniz.

Asgari ücrete yüzde 49, memurlara ise yüzde 50 zam yapıldı. Geçen yılki kazayı telafi etmek için baz maaşınızı yüzde 115 artırıyoruz. Enflasyonun altına düşmesin diye sosyal haklarınızı yüzde 65 oranında artırıyoruz. Allah size güzellikler nasip etsin. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir aile olmak için çaba göstereceğiz. “Bugüne kadarki katkılarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim.”

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sözleşme sona erdi.

muratli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu