Teknoloji

eBay, tam zamanlı çalışanlarının yüzde 9’unu işten çıkaracağını açıkladı

En büyük alışveriş sitelerinden biri olan eBay, 1000 çalışanını yani tam zamanlı çalışanlarının %9’unu işten çıkaracağını duyurdu.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Google, Discord, Twitch, Unity ve Riot Games gibi şirketler, çalışanlarını işten çıkaracaklarını duyurdu. İşten çıkarma haberi eBay’den geldi. eBay geçtiğimiz çeyrekte 1,3 milyar dolar kar açıklasa da şirketin CEO’su Jamie Iannone, şirkette değişikliğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bu nedenle 1000 tam zamanlı çalışanını işten çıkarmaya karar verdi. Bu karar, eBay’in İsrail’deki 250 çalışanından neredeyse 25’ini işten çıkarma kararının ardından gündeme geldi.

eBay CEO’su Jamie Iannone’nin açıklaması

Jamie Iannone, çalışanlara yazdığı notta, son üç yılda yapılan temel değişikliklerin müşteri memnuniyetini artırdığını ancak eBay’in hızlı kararlar alabilmesi için ekipleri daha iyi organize etmesi gerektiğini vurguladı. Daha verimli olabilmek için bazı ekiplerin birleştirileceğini duyurdu. Jamie Iannone çalışanlarına yazdığı bir notta, “Stratejimiz doğrultusunda ilerleme kaydederken, büyüme hedeflerimiz genel çalışan sayımızın ve harcamalarımızın gerisinde kaldı” dedi. Ayrıca ABD’deki tüm çalışanlarını uzaktan çalışmaya davet etti.

CEO Jamie Iannone

eBay gibi büyük teknoloji şirketlerinin çalışanlarını işten çıkarmalarının sebebinin yıl içerisinde çok sayıda çalışanı işe almaları olduğu düşünülüyor. Çalışanların bu denli ekonomik belirsizlik içerisinde olması çalışanların şirkete olan güveninin sarsılmasına neden olmaktadır. Bu duruma rağmen bu atılım, şirketlerin uzun vadede sürdürülebilir büyüme hedefini büyük ölçüde artırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu