Haber

Hırvatistan, yıldız kalecisi Livakovic ile Dünya Kupası’nda yarı finalde

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Brezilya’yı penaltılarda 4-2’lik skorla eleyerek yarı finale adını yazdıran Hırvatistan’da Japonya ve Brezilya maçlarında gösterdiği etkileyici performansla dikkat çeken kaleci Dominik Livakovic, turnuvanın yıldızlarından biri olduğunu şimdiden kanıtladı.

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Hırvatistan, 1-1 biten maçta Brezilya’yı penaltılarda 4-2 yenerek final koltuğuna bir adım daha yaklaştı. Hırvatistan’da Dinamo Zagreb forması giyen ve yarı finale kalmayı başaran kaleci Livakovic, milli grup performansıyla turnuvanın öne çıkan isimlerinden biri. Turnuvanın en ikonik maçlarından birine damgasını vuran 27 yaşındaki başarılı kaleci, Brezilya maçında kurtardığı iki penaltıyla Hırvatistan’ın yarı finalist olmasında büyük etken oldu.

ADINI DÜNYA KUPASI TARİHİNE YAZDI Brezilya maçının yıldızı Livakovic, Dünya Kupası son 16’sında karşılaştıkları Japonya maçıyla Dünya Kupası tarihine damgasını vurdu. İlk olarak F Grubu’ndaki performansıyla seyirciyi kendine hayran bırakan file bekçisi, grup aşamasının ardından Japonya’da Kaoru Mitoma, Takumi Minamino ve Maya Yoshida’nın penaltılarını son 16’da kurtararak dünya tarihinin 3. oyuncusu oldu. Kupada seri penaltılarda 3 kurtarış yapacak. tarih yazdı. Öte yandan Livakovic, F Grubu’nda çıktığı 3 maçta kalesinde sadece bir gol gördü. Livakovic, performansıyla turnuvanın en çok konuşulan isimlerinden biri olarak kayıtlara geçti. LİVAKOVİÇ KİMDİR?

Hırvat grup NK Zagreb altyapısında parlayan file bekçisi, A grubunda geçirdiği 4 yıl ile birçok kulübün radarına girdi. Kısa bir süre sonra Hırvat devi Dinamo Zagreb, 2015 yılında başarılı kaleciye talip oldu. Kariyerinin başında Zagreb’de fazla vakit geçirmeden kiralık olarak eski grubuna döndü. Burada formunu yeniden yakalayan ve harika bir form çizen Hırvat oyuncu, kiralık döneminin sona ermesinin ardından Zagreb’e dönerek takımın baş kalecisi oldu. Zagreb formasıyla 262 maçta forma giyen oyuncu, 122 maçta kalesine gol yedirdi. 2017 yılından bu yana milli takım formasını 38 kez terleten Hırvat file bekçisi, milli forma ile 11 kez kalesine gol kapatmayı başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu