Ekonomi

İran, AB ve İngiltere’den 17 kişi ve 4 kuruluşa yaptırım uygulama kararı aldı.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yaptırım kararının ilgili makamların onayları doğrultusunda AB ve İngiltere yaptırımlarına karşı tedbir amaçlı alındığı belirtildi.

Yaptırımların AB ve İngiltere’de “İran halkına karşı huzursuzluk, şiddet ve terör eylemlerini tahrik ve tahrik eden, İran’ın iç işlerine karışan, İran hakkında yalan ve yanlış bilgi yayan” kişi ve kuruluşları kapsadığı belirtildi.

Bu kapsamda aralarında İngiltere ve AB’den Avrupa Parlamentosu üyeleri ile üst düzey askeri ve sivil yetkililerin de bulunduğu 17 kişi ile AB’den 1 kuruluş ve 3 kuruluşa yaptırım uygulandığı bildirildi. Birleşik Krallıktan.

Açıklamada, söz konusu yaptırımların arasında vize yasağı, İran’daki mal ve mali varlıklara el konulması ve banka hesaplarının dondurulması yer aldığı kaydedildi.

İngiltere, ABD ve AB, İran’daki insan hakları ihlallerinden kendilerinin sorumlu olduğu teziyle, aralarında Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının da bulunduğu İranlı üst düzey yetkililere yönelik yeni yaptırımlar başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu