Ekonomi

Kurul toplandı! Dışa bağımlılığı azaltacak tedbirler geliyor

Küresel elektrik ve emtia fiyatlarındaki gelişmeler dikkate alınarak dış ticaret gelişmelerinin detaylı bir şekilde ele alındığı, ihracat ve ithalat yapımızın, ithal girdi kalemleri ve oranlarının tüm yönleriyle değerlendirildiği belirtilen açıklamada; ihracata yönelik üretime yönelik teşvik politikalarının daha etkin hale getirilmesi ve ihracatın ithalata olan bağımlılığının azaltılması noktasında. İlgili kurumların yol haritası belirlendi. kelimeler kullanıldı.

Bu kapsamda yerli üretim ve ihracat süreçlerinde kullanılan ortak mallar ile yatırım mallarında yerlileştirme ve millileştirme odaklı uygulanabilecek yeni ve bütüncül politikalar konusunda somut sonuçlar alınması için atılması gereken adımların değerlendirildiği ve teşviklerin verildiği bildirildi. yüksek teknolojili üretim için yatırım-üretim-ihracat zincirinde yapılabilecek iyileştirmeler üzerinde durulmaktadır. yer verildi.

Tarımsal üretimin artırılması hedefleniyor

Açıklamada, enerji alanında yeni teknolojilere dayalı elektrik üretim alanlarının yanı sıra orta-uzun vadede dışa bağımlılığı daha da azaltmak için mevcut çalışmaların ele alındığı belirtildi.

“Ülkemizin tarım alanında içinde bulunduğu durum ve ihtiyaçlar dikkate alınarak önümüzdeki dönemde tarımsal üretimimizi artıracak ve gıda arz güvenliğimizi sürdürülebilir kılacak önlem ve politikalar masaya yatırıldı. Bu kapsamda iklim değişikliği, tarımsal arz tarımda güvenlik ve üretim politikaları bir arada değerlendirildi.”

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Satınalma, Enerji ve Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı katıldı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Lideri İbrahim Mehmet Muş. Şenel, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu