Ekonomi

MicroStrategy, Bitcoin varlıklarını artırmaya devam ediyor: Yeni satın alma tutarı açıklandı

Investing.com – MikroStratejiKonsey Lideri Michael Saylor, şirketinde Ocak ayında 850 iş bulunduğunu söyledi. BitcoinDaha fazlasını satın aldığını ve BTC varlıklarının toplamda 190 bin BTC’ye ulaştığını açıkladı.

Halka açık şirketler arasında en fazla Bitcoin’e sahip şirket MikroStrateji Böylece bilançosunda 8,1 milyar dolar değerinde BTC tutmaya başladı. Şirketin dün açıklanan 4. çeyrek kazanç raporunda 2023 yılı boyunca alınan Bitcoin miktarı 56.650 olarak açıklandı. Satın almaların maliyeti Bitcoin başına 33.580 dolar olarak açıklandı.

MicroStrategy, 2023 yılının son çeyreği için 132 milyon dolarlık gelir beklentisinin altında 124,5 milyon dolar gelir açıkladı. Şirket, çeyrekte 89,1 milyon dolar net kar açıklarken, kar kaleminde geçen yılın aynı dönemindeki 249,7 milyon dolarlık zarara göre ciddi bir iyileşme gösterdi. MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, 2023 yılı performansına ilişkin yaptığı açıklamada, olumlu gidişatın yatırımcıların dijital dönüşüme daha fazla önem vermeye başlamasından kaynaklanabileceğini söyledi. Saylor ayrıca 2024 yılını kurumsal düzeyde bir varlık sınıfı olarak Bitcoin’in doğum yılı olarak ilan etti.

MicroStrategy, BTC yatırımıyla Bitcoin ekosistemini etkin bir şekilde kullanmak istiyor

2020 yılında Bitcoin satın alan ilk halka açık şirket olan MicroStrategy, geçtiğimiz dönemde istikrarlı alımlarına devam ederken, şirketin payı o dönemden bu yana teknoloji devlerinin performansını geride bırakarak %300’ün üzerinde değer kazandı.

Michael Saylor ayrıca Bitcoin ağı için gelecek planlarından da bahsetti. Şirketin önümüzdeki dönemlerde Bitcoin ekosistemindeki katılımcılarla ortak projeler yürüteceğini belirten Saylor, Bitcoin tabanlı katman-2 ağlarında yazılım geliştirmek için işbirlikleri de değerlendirdiklerini sözlerine ekledi. Son olarak Michael Saylor, MicroStrategy’nin Bitcoin yatırımının devam edeceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu