Haber

Murat Kurum: Projeler animasyon değil gerçektir

Kurum soruyor: “Seçilirse ilk önce hangi proje hayata geçirilecek? İstanbul’da kentsel dönüşüm nasıl olacak? Megakentin depreme hazırlık planı nedir?” gibi önemli soruları yanıtlayacak. Detaylar burada.

Kurumun açıklamalarından öne çıkanlar;

Biz buna İstanbul’un kaynağı ve İstanbul’a yeter diyoruz. Projeler animasyon değil gerçektir.

Bugün kiliseye yapılan saldırıyı kınıyorum. Ben de papazla görüşerek taziyelerimi ilettim. İstanbul birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehirdir. Devletimiz sorumluluklarına ilişkin hukuki ve hukuki süreci takip etmektedir. Faillerin en kısa sürede hukuk önünde hesap vermesini diliyorum.

İSTANBUL’LULARIN ENDİŞELERİ VAR

Bugün İstanbullular İstanbul’da yaşamaktan memnun değiller. Deprem kaygısı ve trafik bunda etkendir. Bu konularda önlem alınmamasından rahatsızlar. Bu konuda önemli mühendislerle çalıştık. 23 bin kişiyle araştırma yaptık. İstanbul’da ulaşım, deprem ve su sorunları ön plana çıkıyor.

“Haksız yere ihraç edilenleri geri alacağız”

Mevcut İBB yönetimi tarafından haksız yere işten çıkarılan tüm çalışanları işe iade edeceğiz. Hiçbir işçiyi haksız yere işten çıkarmayacağız.

“650 BİN KONUYU DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

İstanbul’da 1,5 milyon riskli bina var. Tek bir riskli bina kalmayana kadar dönüşeceğiz. 650 bin konut dönüştürülecek. İstanbul’da 5 yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz..

100 BİNLİK SOSYAL KONUT PROJESİ

Bunların yanında çok önemsediğimiz bir proje daha var. Yani 100 bin sosyal konut. Bu evler satılmayacak, 39 ilçeye yetecek, satılmayacak, kiralanacak sosyal konutlar yapacağız. Kentsel dönüşüme konu olan evde tamamlanıncaya kadar yaşamak isteyen ancak ev bulamayan veya almaya gücü yetmeyen vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunları bir ‘depolama konutu’ olarak düşünebilirsiniz. Vatandaşlarımız 18 ay yaşayacak ve sonrasında yeni yapılan evlerine taşınacaklar. 1 Nisan’da bu projelerin hepsine başlayacağız. Bu konutlarla birlikte kira fiyatları da düşecek. Arz-talep dengesini göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

2 YENİ ACİL HASTANE

İstanbul’da 2 yeni acil hastanesi kurulacak. 9 yeni afet müdahale merkeziyle önlem alacağız.

 

.

haberantakya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu