Haber

RTÜK Başkanı Şahin: Türk Medyası Filistin Davasını Destekledi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Lideri Ebubekir Şahin, Türk medyasının özellikle İsrail katliamının ilk anından itibaren iyi bir sınav verdiğini belirterek, şunları söyledi: “Çok küçük istisnalar ve istisnalar dışında Türk medyasıyla gurur duyuyorum. Asli görevini kendince yerine getirmesi gereken medya. Türk medyasıyla her zaman gurur duyuyorum.” “Türk medyası olması gerektiği gibi Filistin davasına, Gazze davasına ve oradaki mazlumların davasına destek verdi.” söz konusu.

RTÜK’ün İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlediği “6. Yerel Medya Toplantısı”nda Şahin, daha önce yapılan toplantılarda alınan kararların hukuki değerlendirmeye tabi olanlar dışında yerine getirildiğini belirtti.

Yayınevlerine giderek sorunlarını dinlediklerini ve çözmeye çalıştıklarını belirten Şahin, son derece faydalı bir çalışma yürüttüklerinin altını çizdi.

Şahin, kendilerinin sadece ceza uygulayan ve uygulayan bir üst kurul olmadığını vurgulayarak, “Bazı düzenleme ve denetleme faaliyetlerinin yanı sıra üye olan arkadaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenip çözmeye çalışan bir üst komiteyiz. Kurumun ve medyanın, alanımızda sorun yaşayan tüm kişi ve kuruluşların.” dedi.

“Bu süreçte Türk medyasıyla gurur duyuyorum”

İsrail’in Filistin’e yönelik baskınlarının tarif edilemez acılarla dolu olduğuna dikkat çeken Şahin, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çocukların ve güçsüz bedenlerin ölümlerini görmek insanları derinden yaralıyor. Bu süreçte Türk medyasıyla gurur duyuyorum. İstisnalar hariç, deprem sırasında, asrın felaketi, depremden önceki kısa tarihimizde, 15 Temmuz hain girişimi, darbe girişimi ve sonrasındaki tüm savaşlarda, özellikle İsrail döneminde, Türk medyası katliamın başladığı ilk andan itibaren iyi bir sınavdan geçirildi, çok küçük istisnalar dışında Türk medyasıyla gurur duyuyorum, Asıl görevini kendince yerine getirmesi gereken medya hariç. Türk medyası her zaman olması gerektiği gibi Filistin davasına, Gazze davasına, oradaki mazlumların davasına destek verdi.”

Şahin ayrıca bölgede çalışan gazetecilere destek verildiğini belirterek, “Onlarla her zaman görüşüyoruz. Hafta başında bu alandaki sivil toplum kuruluşlarıyla ve oradaki liderlerimizle ortak bir bildiri yayınladık. Daha önce de belirttiğimiz gibi” O açıklamayı, dünya medyasının artık bu gerçekleri görmesi gerekiyor, bir an önce görmesi gerekiyor, maalesef öyle değil, eğer bazı dengelerin ve birden fazla dengenin boyunduruğu altındaysanız, yerine onların tezlerini savunuyorsunuz. gerçekler. türk medyasıyla gurur duyuyorum, görevini yaptı ve yapmaya da devam edecek. destek olmaya devam edeceğiz. kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. mazlumlara doğru bilgileri aktarması gerekiyordu. türk medyası bunu da yapıyorum.”??????? söz konusu.

6. Yerel Medya Toplantısı’na Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve 19 ilden yayın kuruluşu yöneticileri katıldı.

pursaklar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu