Teknoloji

Slack’te ücretli özellikler ödemeden nasıl kullanılır?

İş dünyasının en bilinen uygulamalarından biri olan Slack’te ücretli özellikleri ücretsiz olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun nasıl yapılacağına adım adım bir göz atalım:

Slack Technologies tarafından geliştirilen uygulama, şirket çalışanları için benzersiz bir iletişim yolu sağlıyor. Bulut tabanlı uygulama, kullanıcılarına anında iletişim imkanı sunuyor. Adı, “Tüm Konuşmaların ve Bilgilerin Aranabilir Günlüğü” kısaltmasından türetilmiştir.

Görüntülü ve sesli görüşme yapan programda kullanıcılar birbirlerine belge gönderebiliyor. Ayrıca Slack, diğer uygulamalarla sorunsuz bir şekilde çalışır. GitHub, Google Drive, Box gibi birçok uygulama ile entegre olduğunu söyleyebiliriz. Uygulamanın bazı özellikleri ücretli iken bazıları ücretsizdir. Yazımızda ücretsiz planın nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. detay! Burada!

Slack’teki ücretli özellikleri ödemeden nasıl kullanırsınız?

Slack fiyatlı özelliklere ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Bu sebeple aşağıda bahsedeceğimiz yolları takip etmeniz yeterlidir.

Slack Huddles’ı ücretsiz edinin

“Grup Sohbet Modu, Slack’te duyulmuyor. Bu, sesli aramanın farklı olduğunu gösterir. Küme kişileri rastgele bir kanal açabilir. Grup sohbetlerinde resim yok. Küme sohbetlerinde yalnızca ekran ve ses paylaşımı bulunur.

Slack sohbetleri sadece iş görüşmeleri için değildir. Birbirine yaklaşan ve sonra uzaklaşan piksel avatarlarını kullanabilirsiniz. Eğlenceli sanal partiler için de Toplantı Odası oluşturabilirsiniz. Slack kanallarındaki bahis alanlarından toplantı odasına bağlanabilirsiniz.

Bahsettiğimiz prosedürlere ek olarak, Zoom toplantıları programlanmış bir saat olmadan birlikte yapılabilir. Slack kanalınızın konu bölümünde bir Zoom toplantısı oluşturabilir ve kişisini paylaşabilirsiniz.

Sınırsız Slack mesaj geçmişi alın

Slack’in ücretsiz sürümüyle, yalnızca 90 gün boyunca mesajları kaydırabilir veya arayabilirsiniz. 90’dan sonra mesajlara erişilemez. Kolay uygulama; Toplanan mesajların listesi dahil tüm kullanıcıları dışa aktarabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Uygulama menüsünden “Ayarlar ve Yönetim > Çalışma Alanı Ayarları”na gitmeniz gerekmektedir.
  • Ayarlar tarayıcınız açılacaktır.
  • Sağ üst köşede “Verileri İçe / Dışa Aktar” düğmesi bulunur. Bu düğmeyi tıklayın ve tarih aralığını ayarlayın.

Yukarıdaki adımlardan sonra, tüm mesajları kolayca dışa aktarabilirsiniz. Ancak ücretsiz kullanıcılar; DM’leri veya özel kanalları dışa aktaramaz. Dışa aktarma tek yaygın yöntemdir. Veri paketleri, kullanıcılara JSON belgeleri içeren zip belgelerinde teslim edilir.

Slack Export Viewer, veri arşivlerini içeren zip belgelerini dönüştüren ve bunları bir web tarayıcısına yükleyen ücretsiz bir araçtır. SlackSaver’da ortak klasörler oluşturabilirsiniz.

Slack, dışa aktarılan zip belgelerini yükleyebilir. Dönüştürme işlemi tamamlandığında, tüm geçmişinizi topluluğunuzla da paylaşabileceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu