Haber

Uluslararası Türk-Arap Diyalog Birliği, Fas’taki deprem ve Libya’daki sel felaketinde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

Uluslararası Türk-Arap Diyalog Birliği, Fas’taki deprem ve Libya’daki sel felaketinde hayatını kaybedenler için taziye bildirisi yayınladı.

Konuyla ilgili Uluslararası Türk-Arap Diyalog Birliği’nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Türk-Arap Diyalog Birliği’nin, Fas’taki deprem ve Libya’daki sel felaketinden etkilenenlere taziye ve üzüntülerini ilettiği belirtildi.

Dayanışmanın vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye ve Suriye’de yaşanan yıkıcı depremlerde kardeşlik duygularını paylaşan Arap ülkelerindeki kardeşlerimizi hatırlıyor, nerede olursak olalım aramızdaki kardeşlik ilişkilerini güçlendiren şeyin bu dayanışma ruhu olduğunu vurguluyoruz.”

Türkiye ve Arap ülkelerinden düşünür ve aktivistler, “halklar arasındaki sevgi ve dostluğu yaymak, olumlu yönleri güçlendirmek” amacıyla 2012 yılında Uluslararası Türk-Arap Diyalog Birliği’ni kurdu.

Libya’da sel felaketi ve Fas’ta deprem

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Marj, Suse ve Derna kentlerinde su baskınlarına neden oldu.

Felakette hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin, kayıp sayısının ise 10 bin olduğu yerel ve uluslararası kuruluşlar tarafından açıklandı.

Fas’ta 8 Eylül Cuma gecesi, merkez üssü Marakeş’in El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi; Depremden Marakeş’in yanı sıra başkent Rabat ile Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fez kentleri de etkilendi.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 901, yaralı sayısı ise 5 bin 530 olarak açıklandı.

candirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu