Ekonomi

BlackBerry’nin Dördüncü Çeyrekte Gelir ve Kârı Brüt Marjla Birlikte Arttı

BlackBerry (BB) hisseleri, siber güvenlik yazılımı konusunda uzmanlaşan şirketin 2024 yılının dördüncü mali çeyreği için beklenenden daha yüksek kazanç ve satış bildirmesinin ardından Çarşamba günü genişletilmiş işlemlerde %6 oranında arttı.

BlackBerry dördüncü çeyrekte hisse başına kazancını (EPS) 0,03 $ olarak açıkladı ve bu rakam finansal analistlerin hisse başına 0,04 $’lık zarar beklentisinden daha yüksekti. Şirketin geliri de tahmin edilen 150,47 milyon $’a kıyasla 173 milyon $ ile öngörülen rakamları aştı.

Şirketin Nesnelerin İnterneti (IoT) segmenti 66 milyon dolarla bugüne kadarki en yüksek çeyreklik gelirini elde ederek 64,4 milyon dolarlık tahmini aştı.

BlackBerry, bir önceki yılın aynı çeyreğinde bildirilen %66,9’a kıyasla kayda değer bir artış olan ve analistler tarafından öngörülen %68,9’un üzerinde olan %74,6’lık bir düzeltilmiş brüt kar marjı açıkladı.

Gelecek beklentileri açısından BlackBerry, 2025’in ilk mali çeyreği için gelirin 130 milyon ila 138 milyon dolar aralığında olacağını öngörüyor ki bu da finansal analistlerin 153,4 milyon dolarlık beklentisinin altında.

Şirket, 2025 mali yılının tamamı için hisse başına 0,07 ila 0,03 dolar arasında bir zarar beklerken, finansal analistler hisse başına 0,02 dolar zarar tahmin ediyordu.

BlackBerry’nin 2025 mali yılı için öngörülen geliri 586 milyon ila 616 milyon dolar arasında olup, bu rakam fikir birliği tahmini olan 654 milyon dolardan daha düşüktür.

BlackBerry İcra Kurulu Başkanı John J. Giamatteo, “BlackBerry mali yılı güçlü bir şekilde tamamlayarak birçok yeni rekora imza attı” dedi.

“Otomotiv yazılım geliştirme sektöründeki gecikmelere rağmen, IoT segmentimiz gelir açısından en kârlı çeyreğini ve tasarım kazanımlarından elde edilen yeni QNX telif hakkı birikimini güvence altına alma açısından en başarılı yılını yaşadı ve bu da yıldan yıla yaklaşık %27’lik bir büyüme ile yaklaşık 815 milyon dolara ulaştı” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haber-ozalp.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu