Haber

Can dostlarına mama ve su desteği

‘SICAK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARINA AYAK VERMEYİN!’

Küçükçekmece Belediyesi, hava sıcaklıklarının 35 dereceye ulaştığı sıcak yaz günlerinde can dostlarını yalnız bırakmıyor. Sokak hayvanlarının bunaltıcı sıcaklardan olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarına hız veren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirlenen noktalara belirli aralıklarla kuru mama ve su desteği sağlıyor.

Can dostlarına mama ve su desteği

Sıcak havalar sadece insan sağlığını değil, hayvan sağlığını da olumsuz etkiliyor. İstanbul’da sıcaklıkların rekor seviyeye ulaştığı bu günlerde sokaktaki can dostlar yiyecek ve su bulmakta zorlanıyor. Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının yaşama çabalarına destek amacıyla ilçede farklı noktalarda konumlanan 13 beslenme merkezi ve site içindeki 21 kedi barınağına kuru mama ve su ulaştırıyor. Ayrıca gruplar, şehrin dört bir yanındaki park, bahçe ve meydanlara yaklaşık 30 bin su kabı yerleştirdi. Mama istasyonlarının temizlik çalışmalarını titizlikle yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü, son 1 yılda 15 ton kuru mamayı sokak hayvanları ile buluşturdu.

  Veteriner hekimlerden ‘mama artığı’ uyarısı

Küçükçekmece Belediyesi Veteriner Hekimi Çiğdem Eral, “Küçükçekmece’de hayatı paylaştığımız can dostlarımızı sevgi ve şefkat anlayışıyla korumaya ve kollamaya devam ediyoruz. Sıcaktan etkilenmeden rahat bir yaşam sürmeleri için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Vatandaşlarımız da çabalarını bir tas su ile tamamlayabilirler. Kedi ve köpekler sıcaktan çok etkilenirler ve susuz kalırlarsa halsizleşip hasta olabilirler. Bu sıcak günlerde güneş çarpması yaşayabilirler. Bu nedenle uygun gördüğünüz yere ‘bir tas su’ koyun. Su kaplarının metal olmadığına dikkat edilmelidir çünkü metaller çabuk ısınır ve suyun sıcaklığını etkiler. Ayrıca balkonlarda ve pencere önlerinde kuşlar için su bırakabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli konu yaz aylarında kuru mama dışında yemek kalıntısı bırakmamaktır. Çünkü bu besinler hava sıcaklığı ile bozulabilmekte ve hem hayvan sağlığını, hem insan sağlığını hem de çevre sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

yazihan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu