Ekonomi

ASKON’dan Merkez Bankası açıklaması: Rota değişikliği beklemiyoruz

Türkiye’nin Orta Vadeli Program (OVP) ile hedeflerinin net olduğunu belirten Önder Aydın, iş dünyası olarak Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın uyguladığı politikaların yeni lider Fatih Karahan döneminde de devam edeceğini öngördüklerini belirtti. Lider Aydın, tasarruf tedbirlerine uyularak enflasyonun baskılanması, faiz artışlarının önlenmesi, yatırım ve üretim odaklı ülkemizin kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğini belirtti.

Başkan Aydın konuya ilişkin şunları söyledi:

Hem küresel hem de yerel ölçekte siyasetin çok değiştiği günlerden geçiyoruz. Savaşlar, felaketler, küresel ekonomik daralmalar. Üstüne üst üste gelen seçimler de büyük bir depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bütün bunlar yaşadığımız süreçleri mevcut koşullara göre farklı değerlendirmemize neden oluyor.

Bu bağlamda Türkiye ekonomik rotasını OVP ile belirlemiştir. Bu politikalarda bir sapma olacağını düşünmüyoruz. Aynı şekilde Hafize Gaye Erkan’ın gidişiyle para politikalarında da farklı bir yol haritası beklemiyoruz. Fatih Karahan’ın liderliğinde yatırımcı dostu klasik ekonomi politikaları devam edecek. Bu süreçte hem küresel hem de yerel ölçekte güvenli limanlar görülene kadar ihtiyati tedbirlerden vazgeçilmemeli, tasarruf tedbirlerine uyularak enflasyon baskılanmalı, faiz artışları engellenmeli, kaynaklarımız yatırım ve üretim odaklı olmalıdır. Ülkenin verimli kullanılması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu