Haber

Körfezdeki Kafe İki Kez Soyuldu, 2 Milyon Liralık Malzeme Çalındı

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde 6 aydır kapalı olan kafedeki malzemeler 2 gece üst üste 2 kez çalındı. Kafe sahibi Eyüp Mansuroğlu, 2 milyon lira değerinde ekipmanın çalındığını belirterek, “Kafede oturan, alkol alan, alem yapan, uyuşturucu kullanan kişiler vardı.” Polis tarafından yakalanan 3 hırsızlık zanlısı tutuklandı.

Hırsızlar, Körfezkent, Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Körfez Mahallesi’nde bulunan ve 6 aydır kapalı olan kafeye 3 gün önce girerek canlı müzik yayınında kullanılan ses sistemi, televizyon, bilgisayar, bilgisayar gibi mutfak ekipmanlarını çaldı. kahve ve çay makineleri, içecek kapları ve karıştırıcılar. Kafenin sahibi Ufuk Eyüp Mansuroğlu, işe gittiği sırada kapının önündeki zincirin açık olduğunu fark ederek polise haber verdi. Kafede yapılan incelemede hırsızlık yapan şüphelilerin içeride yemek yiyip alkollü içki içtikleri belirlendi. Olay Yeri İnceleme ekipleri kafede inceleme yaptı. Olaydan bir gün sonra iş yerine gelen Mansuroğlu, kapıdaki zincirin tekrar açıldığını ve kapının kırıldığını fark etti. Hırsızların bu kez aynı kafeye gelerek bardak, tabak ve diğer mutfak eşyalarını çaldıkları belirlendi.

Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda şüpheliler MAÇ., KG ve E.Ö. Yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çalıntı malzemeler de ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

‘Bir gün sonra yine soyuluyoruz’

Çalıştıracak eleman bulamadığı için kafeyi kapattığını belirten Ufuk Eyüp Mansuroğlu, “Burası 2 gün önce geceleyin soyuldu. İçeriden bir miktar malzeme çalındı. Bunun üzerine polise haber verdim. Polise haber verdim. Burada inceleme yapıldı. Polis gittikten sonra gece tekrar soyguna uğradı. Toplamda 2 milyon değerindeki malzemelerimiz çalındı.” . Kafeye geldiğimde her yerin yağmalandığını, talan edildiğini gördüm. Pencere de kırıldı. Polis ekipleri gelip inceleme yaptı. Bu olaydan bir gün sonra gece saatlerinde kafe bir kez daha soyuldu. İnsanlar kafede oturuyor, alkol içiyor, alem yapıyor ve uyuşturucu kullanıyordu. Olay yeri inceleme ekiplerinin tamamı, “Bunları tespit etti. Soyulduk, ertesi gün yine soyulduk. Kafeyi tekrar açarız diye herhangi bir malzeme almadım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu